Opitá čokoládová guľa s višňami

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko**** na Štrbskom Plese, 11. decembra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Opitá čokoládová guľa s višňamiFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Trendy ženú kuchárov a cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Vianoce však musia silnejšie dýchať klasikou. Na „sviatky sviatkov“ sa radšej vraciame k chuťovým spomienkam na detstvo.

6
porcií
40 min
príprava
60 min
na 170 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Sušené ovocie a višne zalejeme brandy, citrónovou šťavou a kôrou, čiernym čajom, prisypeme polovicu cukru a všetko necháme odstáť minimálne dve hodiny.

  2. 2

    Vyšľaháme bielky so zvyšným cukrom a pomaly prilievame po jednom žĺtky. Do zmesi prisypeme múku s kypriacim práškom, ovocie aj s nálevom, mleté klinčeky a škoricu. Veľmi zľahka premiešame a vlejeme do silikónových polguľových foriem. Pečieme pri 170 °C asi 60 minút.

  3. 3

    Po vychladnutí opatrne vyberieme polgule z formy a zrežeme na presnú polguľu. Dve polgule zlepíme ovocným džemom a prelejeme čokoládou. Necháme stuhnúť a ozdobíme zohriatym fondánom alebo cukrovou polevou. Dozdobíme podľa svojich predstáv.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist