Torta s krajkou

nika168 - fotkaNika168, 28 ročná žena, Čadca, 21. apríla 2017 13:55
Ďalšie jej recepty »

Torta s krajkouFoto: nika168

Tak na tejto torte som si dala zvlášť záležať, príprava na ňu bola mesiac /niežeby som toľko času strávila nad prípravou surovín - ide skôr o nápad a inšpiráciu/. Zvlášť záležať preto, lebo bola na spoločné narodeniny pre moju drahých rodičov :D Po prvý krát som pracovala aj s krajkou. Nenapadlo ma však v tom čase robiť fotopostup receptu, pretože ma ani nenapadlo, že raz svoje výtvory dám sem na Varechu. Ale pre tie, ktoré to chcú skúsiť pripájam videonávod ako sa krajka pripravuje :D

120 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

Tmavý korpus:
140 g
120 g
200 g
1 bal
120 g
1 bal
6 ks
Orechový korpus:
100 g mleté
150 g
4 ks
50 ml vlažná
1 bal
1 bal
1 dl
120 g
 (alebo rumová aróma)
Plnka orechová:
200 g
3 PL mleté
50 g
Plnka karamelová:
150 g
1 plechovka
Plnka čokoládová:
250 g
100 g
Plnka ovocná:
 (jahodový)
Poleva:
150 g
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si kakaový korpus: Zmäknuté maslo, práškový a vanilínový cukor zmiešame do peny, postupne pridáme žĺtky, roztopenú mierne vychladnutú horkú čokoládu, múku zmiešanú s PDP a na záver sneh z bielkov. Pečieme pomaly pri teplote 160 stupňov cca 50-60 minút. Skúšame podľa typu rúry.

  2. 2

    Upečieme si orechovú piškótu: Žĺtky zmiešame s cukrom, vanilínovým cukrom do peny. Pridáme rum alebo arómu. Pridáme olej, múku zmiešanú s PDP. Na záver zamiešame sneh z bielkov a orechy. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 35-45 minút. Opäť sa riadime typom rúry.

  3. 3

    Karamelovú plnku si pripravíme zmiešaním salka a masla a necháme mierne stuhnúť v chladničke. Čokoládovú si pripravíme zmiešaním mascarpone a mierne vychladnutej roztopenej čokolády nad parou. Orechový krém si pripravíme vyšľahaním práškového cukru, rumu alebo arómy so zmäknutým maslom a na záver primiešame mleté orechy. Ovocnú náplň urobíme tak, že si džem zohrejeme a naplníme jeden plát nahrubo vrstvou tohto džemu, je to chutné a zvláčni to korpusy. Ostatné pláty môžeme kvapkať uvarenou silnou kávou s brandy alebo rumom či amareto likérom. Takto postupne naplníme, ozdobíme tortu čokoládovou polevou navrch i po bokoch torty. Dáme stuhnúť do chladničky.

  4. 4

    Ak nechcete zdobiť čokoládou a rady robievate s fondánovou hmotou, našla som vám také krátke video ako sa robí krajka na poťahovanú tortu. Ja viem, že u nás sa fondán moc nezje a je to skôr ozdobou pre oči :D a viem, že moja mamina má rada čokoládu, tak som si zvolila čokoládovú polevu. Nech sa páči link: http://www.akosatorobi.sk/video/2403/ruzova-torta-s-jedlou-krajkou-ako-si-vyzdobit-tortu Na krajku je množstvo fotopostupov i videí, skúste si to, je to zábava ale krajky robte deň vopred, je tam určitá doba schnutia. Silikónová forma ja kratšia takže ak ju chcete dať okolo celej torty, tak je potrebné urobiť si ich viac. Ja som robila 4 :D prajem príjemné pečenie a dobrú chuť

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist