Steak v omáčke z brandy a korenia

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 27. septembra 2016
Steak v omáčke z brandy a korenia
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 ml
200 ml
750 g
25 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzí steak naporciujeme, osolíme, okoreníme a necháme odstáť. Medzitým nakrájame očistené zemiaky a dáme variť so soľou. Keď sú zemiaky uvarené, roztlačíme ich s nasekanou čerstvým čili a petržlenovou vňaťou.

  2. 2

    Omáčka: Zelené korenie dáme variť, pridáme brandy, flambujeme, zalejeme troškou smotany a dochutíme soľou. Nakoniec pridáme výpek zo sviečkovice. Hovädziu sviečkovicu opečieme z oboch strán a podávame s omáčkou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre