Steak v omáčke z brandy a korenia
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 27. septembra 2016
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 27. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzí steak naporciujeme, osolíme, okoreníme a necháme odstáť. Medzitým nakrájame očistené zemiaky a dáme variť so soľou. Keď sú zemiaky uvarené, roztlačíme ich s nasekanou čerstvým čili a petržlenovou vňaťou.
- 2
Omáčka: Zelené korenie dáme variť, pridáme brandy, flambujeme, zalejeme troškou smotany a dochutíme soľou. Nakoniec pridáme výpek zo sviečkovice. Hovädziu sviečkovicu opečieme z oboch strán a podávame s omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu