Steak v omáčke z brandy a korenia
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 27. septembra 2016
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 27. septembra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
750 g |
|
25 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Hovädzí steak naporciujeme, osolíme, okoreníme a necháme odstáť. Medzitým nakrájame očistené zemiaky a dáme variť so soľou. Keď sú zemiaky uvarené, roztlačíme ich s nasekanou čerstvým čili a petržlenovou vňaťou.
- 2
Omáčka: Zelené korenie dáme variť, pridáme brandy, flambujeme, zalejeme troškou smotany a dochutíme soľou. Nakoniec pridáme výpek zo sviečkovice. Hovädziu sviečkovicu opečieme z oboch strán a podávame s omáčkou.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre