Steak v omáčke z brandy a korenia

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 27. septembra 2016 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Steak v omáčke z brandy a koreniaFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Hovädzí steak naporciujeme, osolíme, okoreníme a necháme odstáť. Medzitým nakrájame očistené zemiaky a dáme variť so soľou. Keď sú zemiaky uvarené, roztlačíme ich s nasekanou čerstvým čili a petržlenovou vňaťou.

  2. 2

    Omáčka: Zelené korenie dáme variť, pridáme brandy, flambujeme, zalejeme troškou smotany a dochutíme soľou. Nakoniec pridáme výpek zo sviečkovice. Hovädziu sviečkovicu opečieme z oboch strán a podávame s omáčkou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist