Pečené jablká s ovocnou plnkou
Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko**** na Štrbskom Plese, 12. decembra 2017
šéfkuchár hotela Solisko**** na Štrbskom Plese, 12. decembra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
40-50 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
4 väčšie ks |
|
300 g (marhule, hrozienka, brusnice, ...) |
|
100 ml |
|
100 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Sušené ovocie namočíme do alkoholu a necháme macerovať, najlepšie cez noc. Jablkám odrežeme vršok a lyžicou sa pokúsime vydlabať jadrovník. Vnútro vydlabaného jablka postriekame citrónovou šťavou.
- 2
Na panvičke rozpustíme maslo a pridáme sušené ovocie. Jemne opečieme, pridáme orechy a dužinu z jabĺk. Krátko povaríme, pridáme škoricu a zmesou naplníme jablká. Jablká zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri 150 °C 40 – 50 minút, až kým nie sú mäkké.
- 3
Jablká vybalíme z alobalu, postavíme na tanier a prelejeme šťavou, ktorá ostala po pečení, a medom. Môžeme podávať s vanilkovou zmrzlinou.
Tiež pečené jablká:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre