Pečené jablká
Pečené jablká

Pečené jablká s ovocnou plnkou

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko**** na Štrbskom Plese, 12. decembra 2017
Pečené jablká s ovocnou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
40-50 minút
na 150 °C

Suroviny

4 väčšie ks
300 g (marhule, hrozienka, brusnice, ...)
100 ml
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Sušené ovocie namočíme do alkoholu a necháme macerovať, najlepšie cez noc. Jablkám odrežeme vršok a lyžicou sa pokúsime vydlabať jadrovník. Vnútro vydlabaného jablka postriekame citrónovou šťavou.

  2. 2

    Na panvičke rozpustíme maslo a pridáme sušené ovocie. Jemne opečieme, pridáme orechy a dužinu z jabĺk. Krátko povaríme, pridáme škoricu a zmesou naplníme jablká. Jablká zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri 150 °C 40 – 50 minút, až kým nie sú mäkké.

  3. 3

    Jablká vybalíme z alobalu, postavíme na tanier a prelejeme šťavou, ktorá ostala po pečení, a medom. Môžeme podávať s vanilkovou zmrzlinou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia