Pečeňová paštéta
Pečeňová paštéta

Pečeňovo-lieskovcová paštéta so slivkovým želé

Andrej Časnocha a Michal Lukačovič
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 27. septembra 2018
Pečeňovo-lieskovcová paštéta so slivkovým želé
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

500 g
80 g
20 g
90 g
15 g
50 ml
120 g
30 g
Slivkové želé:
60 g
8 g
300 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Očistenú pečeň nakrájame a na masti sprudka restujeme spolu s cibuľou a cesnakom 4 minúty, potom pridáme hrozienka a oriešky, podlejeme brandy a ochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Ešte horúce vymixujeme dohladka a postupne pridávame studené maslo. Necháme vychladiť v chladničke.

  3. 3

    Z cukru spravíme karamel, pridáme víno a badián, povaríme a pridáme lekvár. Želatínu necháme napučať v studenej vode a pridáme do teplého, nie však horúceho vína. Rozpustíme a vylejeme do formy. Necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia