Recepty, kde je borievky
Jelenčie medailónky na dubákoch
Dostala som krásne mäsko z mladého jelenčaťa... rozhodla som sa, že časť urobím na
hríboch...
Jelenie stehno pod prikrývkou
Divá zver je považovaná za luxusnejšiu pochúťku, pretože sa na trhu vyskytuje len v určenom období...
Hovädzie ragú na hríboch smrekových, červenom víne a šípkovom lekvári
Ak robím na iné jedlo úhľadné rezne z hovädzieho mäsa, vždy si odložím odkrojky z neho...
Boršč od Dnepra
Tak ako som sľúbil v diskusii, pripájam môj recept od Dnepra z mesta Čerkasy. Recept je...
Tvarohovo-smotanový zákusok bez múky
Tento recept je pôvodne z knihy od dám Tekelyových, mierne upravený a prispôsobený
tomu, čo...
Šúľance s kyslou kapustou
Kyslá kapusta v našom regióne obľúbená a každý ju má rád inak - s haluškami, knedlíčkami...
Jelenie stehno na červenom víne s čučoriedkovým lekvárom a s dubákmi
Mali sme chuť na divinu, pripravila som jelenie stehno na červenom víne. Spravila som
cibuľový...
Hovädzie na divoko
Úprimne, netuším aký je rozdiel medzi sviečkovou a touto divočinou. Mamina to vždy volala "na...
Medailónky z daniela so šípkovou omáčkou a zemiakovo-paštrnákovým pyré
Máme šťastie, že máme zdroj kvalitnej diviny. Veľa ľudí má voči nej predsudky, no...
Vepřo, knedlo, zelo
Česká kuchyňa je ovplyvnená a dosť podobná s nemeckou a rakúskou kuchyňou. Má veľa
dobrôt,...
Jágere - Jágerrecht (fotopostup)
V našich nádherných Slovenských revíroch vari ani nie je poľovnícka chata ktorá by
nepoznala vôňu tohoto...
Liptovská kapustnica
alebo aspon pod tymto nazvom som ju dostala ja od kamosky. Myslim, ze som v...
Tagliatelle s jelením ragú
Tento recept je z môjho zamestnania takže z mojej tvorby pracujem ako šéfkuchár v
hotely Alt Vent...
Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste
Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým...
Jelenie ragú so šúľancami
Na bravčovej masti opečieme slaninku a cibuľu a pridáme na kocky pokrájane mäso. Podusíme, aby...
Srnčie pliecko na paštrnákovej pene
Pliecko opracujeme, zbavíme blán a na masti opečieme zo všetkých strán. Vyberieme
a na panvici opečieme...
Prepelica na dulovom čatní
Prepelice opečieme z oboch strán na masle. Pridáme tymian, bobkový list a borievky a pečieme...
Nakladané pikantné vajcia
Prečítal som si recept na nakladané vajcia od pána Štefana z Prešova. Prikladám inú variantu chutných...
Bažantie mäso pečené
Dostala som od našich mladých bažanta (už vykuchaného a ošklabaného - to robili oni ), čakala...
Jelenie stehno s višňami
Mäso dobre prešpikujeme slaninou a marinujeme 24 hodín v oleji s octom,
borievkami a soľou. Na...
Slepačia polievka s pečeňovými knedličkami /fotorecept/
Moja mama varievala v nedeľu z mladej sliepky slepačiu polievku, do ktorej robila
pečeňové
knedličky...
Kura a la sviečková
Nedávno tu bol podobný rcp z kuracích pŕs, ja ho robím z horných stehienok a...
Bravčové kocky v jemnej zeleninovej omáčke /fotorecept/
Bravčové pliecko je základom pre mnoho chutných jedál. Pokrájané na kocky ho
používam na prípravu rizota,...
Slaná ryžová torta
Dnes som varila na obed slanú ryžovú tortú. Nie je to nákyp, ale skladá sa
z...
Sviatočná polievka z husacích drobov s macesovými knedličkami
Môj najlepší priateľ mi dal bio vajcia, domácú hús v bio kvalite a drvený maces, ...
Baranina s kyslou kapustou
Tu na Vareche je málo receptov z baranieho mäsa preto pridávam recept na jedlo, ktoré som...
Jelení chrbát s dubákovo– divinovými guľôčkami
Mäso umyjeme, očistíme a namarinujeme soľou, korením, borievkou, tymianom a olejom. Po...
Jelenčie medailónky na dubákoch
Dostala som krásne mäsko z mladého jelenčaťa... rozhodla som sa, že časť urobím na hríboch...
Jelenie stehno pod prikrývkou
Divá zver je považovaná za luxusnejšiu pochúťku, pretože sa na trhu vyskytuje len v určenom období...
Hovädzie ragú na hríboch smrekových, červenom víne a šípkovom lekvári
Ak robím na iné jedlo úhľadné rezne z hovädzieho mäsa, vždy si odložím odkrojky z neho...
Boršč od Dnepra
Tak ako som sľúbil v diskusii, pripájam môj recept od Dnepra z mesta Čerkasy. Recept je...
Tvarohovo-smotanový zákusok bez múky
Tento recept je pôvodne z knihy od dám Tekelyových, mierne upravený a prispôsobený tomu, čo...
Šúľance s kyslou kapustou
Kyslá kapusta v našom regióne obľúbená a každý ju má rád inak - s haluškami, knedlíčkami...
Jelenie stehno na červenom víne s čučoriedkovým lekvárom a s dubákmi
Mali sme chuť na divinu, pripravila som jelenie stehno na červenom víne. Spravila som cibuľový...
Hovädzie na divoko
Úprimne, netuším aký je rozdiel medzi sviečkovou a touto divočinou. Mamina to vždy volala "na...
Medailónky z daniela so šípkovou omáčkou a zemiakovo-paštrnákovým pyré
Máme šťastie, že máme zdroj kvalitnej diviny. Veľa ľudí má voči nej predsudky, no...
Vepřo, knedlo, zelo
Česká kuchyňa je ovplyvnená a dosť podobná s nemeckou a rakúskou kuchyňou. Má veľa dobrôt,...
Jágere - Jágerrecht (fotopostup)
V našich nádherných Slovenských revíroch vari ani nie je poľovnícka chata ktorá by nepoznala vôňu tohoto...
Liptovská kapustnica
alebo aspon pod tymto nazvom som ju dostala ja od kamosky. Myslim, ze som v...
Tagliatelle s jelením ragú
Tento recept je z môjho zamestnania takže z mojej tvorby pracujem ako šéfkuchár v hotely Alt Vent...
Zajačí chrbát v makovo– orechovej kruste
Chrbát odblaníme a opečieme na bravčovej masti a pri teplote 90 stupňov pečieme v rúre. Medzitým...
Jelenie ragú so šúľancami
Na bravčovej masti opečieme slaninku a cibuľu a pridáme na kocky pokrájane mäso. Podusíme, aby...
Srnčie pliecko na paštrnákovej pene
Pliecko opracujeme, zbavíme blán a na masti opečieme zo všetkých strán. Vyberieme a na panvici opečieme...
Prepelica na dulovom čatní
Prepelice opečieme z oboch strán na masle. Pridáme tymian, bobkový list a borievky a pečieme...
Nakladané pikantné vajcia
Prečítal som si recept na nakladané vajcia od pána Štefana z Prešova. Prikladám inú variantu chutných...
Bažantie mäso pečené
Dostala som od našich mladých bažanta (už vykuchaného a ošklabaného - to robili oni ), čakala...
Jelenie stehno s višňami
Mäso dobre prešpikujeme slaninou a marinujeme 24 hodín v oleji s octom, borievkami a soľou. Na...
Slepačia polievka s pečeňovými knedličkami /fotorecept/
Moja mama varievala v nedeľu z mladej sliepky slepačiu polievku, do ktorej robila pečeňové knedličky...
Kura a la sviečková
Nedávno tu bol podobný rcp z kuracích pŕs, ja ho robím z horných stehienok a...
Bravčové kocky v jemnej zeleninovej omáčke /fotorecept/
Bravčové pliecko je základom pre mnoho chutných jedál. Pokrájané na kocky ho používam na prípravu rizota,...
Slaná ryžová torta
Dnes som varila na obed slanú ryžovú tortú. Nie je to nákyp, ale skladá sa z...
Sviatočná polievka z husacích drobov s macesovými knedličkami
Môj najlepší priateľ mi dal bio vajcia, domácú hús v bio kvalite a drvený maces, ...
Baranina s kyslou kapustou
Tu na Vareche je málo receptov z baranieho mäsa preto pridávam recept na jedlo, ktoré som...
Jelení chrbát s dubákovo– divinovými guľôčkami
Mäso umyjeme, očistíme a namarinujeme soľou, korením, borievkou, tymianom a olejom. Po...