Jelenie ragú so šúľancami

Gabriel Kocák
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 23. septembra 2012
Jelenie ragú so šúľancami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
90 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100 g
30 g
500 ml
90 ml
100 g nakrájanej na kocky
6 ks
10 ks
4 ks
3 l
4 PL
350 g
100 g
10 g




Postup

  1. 1

    Na bravčovej masti opečieme slaninku a cibuľu a pridáme na kocky pokrájane mäso. Podusíme, aby mäso pustilo šťavu a pridáme pretlak. Dusíme asi 10 minút. Podlejeme vínom a portským a zredukujeme na polovicu.

  2. 2

    Zalejeme vývarom, pridáme koreniny a mrkvu a dusíme do mäkka. Pred koncom pridáme čokoládu a necháme 30 minút prehrievať. Posypeme čerstvým majoránom a zamiešame.

  3. 3

    Podávame so zemiakovými šúľancami, ktoré pripravíme podľa tradičného receptu. Jedlo pred servírovaním posypeme orechmi.

Diskusia k receptu

jamarlen
z tých dvoch šúľancov určite nepriberiem, ale mohla by ma postihnúť anémia, spôsobená krvácaním z porezaného zápästia, lebo by som chlebíkom tú čokoládovú dobrotu vytieral.. nuž, žiaľ, som pravák...
jamarlen
z tých dvoch šúľancov určite nepriberiem, ale mohla by ma postihnúť anémia, spôsobená krvácaním z porezaného zápästia, lebo by som chlebíkom tú čokoládovú dobrotu vytieral.. nuž, žiaľ, som pravák...
evanaaa
To je rozbitá miska? Aspoň tak to vypadá....? A jeden šúlanec vypadol, je mimo, takže sú až tri.
radox1
spravne to ma byt tak,ze sulance mal k tomu podavat zvlast na inom tanieri.
vcelka
Prečo by to malo byť správne podávať na inom tanieri? To je ako s fotením módy. Modelka má na obrázku prekrížené nohy nad ľudské možnosti, to ale neznamená, že tak v bežnom živote aj chodí. Trošku nadgľadu, radox1.
radox1
ja ti tvoj nazor neberiem.2 sulance nestacia a keby som to zahadzal sulancami,ako by to jedlo vyzeralo?bezne sa podava v lepsich podnikoch zvlast napr.halusky ku perkeltu,knedla a podobne.takze ten nadhlad chyba nakoniec tebe.
medulienka122
možno je to v umeleckom svete ponímané ako "nadčasové", môžeš vedieť, či to nebude o chvíľu "in"? v každom prípad čudné...
radox1
toto je len food styling,v skutocnosti by k tomu este prilozil zlast zopar sulancov.alebo by dal na spodok do stredu sulance a navrch by nastyloval ragu do 3D efektu.
vcelka
Dobre si to vystihol. Áno, to je food-styling. Toto predsa nie je porcia, ku ktorej si si sadoll doma alebo v reštaurácii. Jasné, že tá by vyzerala inak.
jozka2
Gabriel,ta tvoja rozbita miska nema paru,ale aj tak by to jedlo prislo vhod
jozka2
myslim,ze ten sulanec nevypadol on ho tam dal na tu vetviscku schvalne ci ho najdeme




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia