Jelenie ragú so šúľancami
Gabriel Kocák
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 23. septembra 2012
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 23. septembra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
100 g |
|
30 g |
|
500 ml |
|
90 ml |
|
100 g nakrájanej na kocky |
|
6 ks |
|
10 ks |
|
4 ks |
|
3 l |
|
4 PL |
|
350 g |
|
100 g |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Na bravčovej masti opečieme slaninku a cibuľu a pridáme na kocky pokrájane mäso. Podusíme, aby mäso pustilo šťavu a pridáme pretlak. Dusíme asi 10 minút. Podlejeme vínom a portským a zredukujeme na polovicu.
- 2
Zalejeme vývarom, pridáme koreniny a mrkvu a dusíme do mäkka. Pred koncom pridáme čokoládu a necháme 30 minút prehrievať. Posypeme čerstvým majoránom a zamiešame.
- 3
Podávame so zemiakovými šúľancami, ktoré pripravíme podľa tradičného receptu. Jedlo pred servírovaním posypeme orechmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu