Medailónky z daniela so šípkovou omáčkou a zemiakovo-paštrnákovým pyré
Foto: luciak
Máme šťastie, že máme zdroj kvalitnej diviny. Veľa ľudí má voči nej predsudky, no podľa mňa je to vynikajúce mäso a z hľadiska zdravia Zobraziť celý popisMáme šťastie, že máme zdroj kvalitnej diviny. Veľa ľudí má voči nej predsudky, no podľa mňa je to vynikajúce mäso a z hľadiska zdravia vhodnejšie, než supermarketová hydina.
Postup
-
1
Sviečkovú necháme 24 hodín odležať v zmesi vína, korenia a koreňovej zeleniny. Potom ho vyberieme (víno si odložíme, ak ho ešte chceme použiť do omáčky, zeleninu vyhodíme), prudko a krátko z každej strany opečieme, preložíme do vhodného pekáča a dáme dopiecť do rúry (180 stupňov) na zhruba pol hodiny - tento čas berte len orientačne, každá rúra pečie inak. Ide o to, aby mäso len "došlo", ale nevysušilo sa a vo vnútri ostalo šťavnaté.
- 2
Do výpeku z mäsa prilejeme vývar, pridáme šípkový džem, dochutíme trochou vína, ak treba aj citrónom, dosolíme a zahustíme maslom.
- 3
Medzitým si urobíme pyré: zemiaky s paštrnákom uvaríme, scedíme, pridáme maslo, sladkú smotanu, strúhaný muškátový oriešok a rozmixujeme. Podávame s mäsom, preliate šípkovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
len sa mi nepáči, že si tú úžasnú zeleninku z pácu aj s vínom vyhodil. myslím, že by sa dala perfektne zužitkovať v inom skvelom recepte...čo ty na to?
aj tak ti udeľujem za toto vynikajúce jedlo 5*****.
Vies co, tu zeleninu som vyhodila, lebo v dany moment by sa dala zuzitkovat maximalne na rozmixovanie do nejakej omacky a kedze som robila sipkovu, kde som ju neplanovala pouzit, zelenia napustena vinom sla do kosa. Ja rada varim z cerstvych surovin. Ono takato zelenina napustena vinom ani podla mna nie je prilis chutna, ale vec vkusu.
Ja osobne divinu nekupujem, ale dostavam ju.
nevedela som, že si žena, odteraz budem vedieť.
dakujem ti za odpoved.