Liptovská kapustnica

dogagador - fotkadogagador, 27. decembra 2012
Liptovská kapustnica
Foto: dogagador

alebo aspon pod tymto nazvom som ju dostala ja od kamosky. Myslim, ze som v zivote nejedla nieco tak dobre a odvtedy ju robim. Kym som tuto neochutnala, som kapustnicu nemusela a nikdy ani nechcela robit. Takze asi takto:

Suroviny

1000 g (sudová)
500 ml
500 g
500 g
100 g
30 g
2 ks (nasekaná na jemno)
4-5 ks
500 ml (sour cream)
2 strúčiky
10 ks
4-5 ks
4-5 ks
2 ks veľké

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyte huby uvarit v 3 litroch vody, pridat kapustu a kapustovu stavu, cele cierne korenie, vonave korenie, borievky, bobkovy list, mletu rascu, susene slivky. Cele spolu uvarit. Do kapustnice pridat na kocky nakrajanu udenu krkovicku.

  2. 2

    Udenu slaninu pokrajat , na panvici usmazit , na nej na drobno posekanu cibulu udusit do sklovita, pridat pretlaceny cesnak , sladku papriku a hned pridat do kapustnice. Odstavit. Na druhy den znova uviest do varu, pridat postruhane zemiaky a umytu klobasu, spolu povarit.

  3. 3

    Kyslu smotanu zmiesat s mletym korenim, palivou paprikou a vliat do hrnca. Po zovreti klobasku vybrat, pokrajat na kolieska a vlozit nazad. Jest s ciernym chlebom, zapijat pivom.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
takúto kapustnicu varím aj ja.Moja mama bola tiež Liptáčka a takto ju varievala aj ona.My si ešte uvaríme zvlášť krúpky a tie zalievame na tanieri kapustnicou.Je to, ako uviedol @ivanko46 ,nebíčko v papuľke

Pridaj komentár k receptu: