Foto: izabella929
Dostala som krásne mäsko z mladého jelenčaťa...rozhodla som sa, že časť urobím na hríboch a časť som naplnila..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si nálev a mäsko som uložila do neho na 4 hod.
-
2
pripravené mäso som vybrala a pokrájala na medailónky..
-
3
na panvicu som dala bravčovú masť a medailónky som opiekla z oboch strán..
-
4
do hlbšej panvice som dala na masti opiecť cibuľu a cesnak...pridala som lyžicu kečupu, štipku červenej papriky a podliala vínom..
-
5
do pripraveného základu som dala medailónky ...pridala som soľ, korenie a korenie na divinu...podlievala som podľa potreby vodou..
-
6
počas dusenia som pridala aj naplnené pliecko a dusilo sa spoločne..k mäkkému mäsu som pridala namočené dubáky...
-
7
hotové jedlo som ešte dochutila...kým sa mäso dusilo, očistila som si drobné zemiaky a uvarila v osolenej vode...hotové jedlo som uložila na taniere a ozdobila letnou zeleninou...mojej návšteve veľmi chutilo..
-
8
prajem vám dobrú chuť......jelenčie mäso som priradila k jeleniemu mäsu..
5*
Tak by sa dalo pripravit aj iné maso, napr. bravčové, myslím si.
Príprava nálevu: treba suroviny na nálev povariť? Vidím, že tam nie je soľ, čo je správne. Ukladám do KK na ďalšie použitie. :-)