Jelenčie medailónky na dubákoch fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 2. augusta 2014

Dostala som krásne mäsko z mladého jelenčaťa...rozhodla som sa, že časť urobím na hríboch a časť som naplnila..

3
porcie
40 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1
2 strúčiky
1 PL
1 ČL
príprava nálevu:




Postup

  1. 1

    Pripravila som si nálev a mäsko som uložila do neho na 4 hod.

    Jelenčie medailónky na dubákoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravené mäso som vybrala a pokrájala na medailónky..

    Jelenčie medailónky na dubákoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na panvicu som dala bravčovú masť a medailónky som opiekla z oboch strán..

    Jelenčie medailónky na dubákoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do hlbšej panvice som dala na masti opiecť cibuľu a cesnak...pridala som lyžicu kečupu, štipku červenej papriky a podliala vínom..

    Jelenčie medailónky na dubákoch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    do pripraveného základu som dala medailónky ...pridala som soľ, korenie a korenie na divinu...podlievala som podľa potreby vodou..

    Jelenčie medailónky na dubákoch (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    počas dusenia som pridala aj naplnené pliecko a dusilo sa spoločne..k mäkkému mäsu som pridala namočené dubáky...

    Jelenčie medailónky na dubákoch (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    hotové jedlo som ešte dochutila...kým sa mäso dusilo, očistila som si drobné zemiaky a uvarila v osolenej vode...hotové jedlo som uložila na taniere a ozdobila letnou zeleninou...mojej návšteve veľmi chutilo..

    Jelenčie medailónky na dubákoch (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    prajem vám dobrú chuť......jelenčie mäso som priradila k jeleniemu mäsu..

    Jelenčie medailónky na dubákoch (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

kukulienka71
to musela byť lakota! samé výborné suroviny, dala by som si hoc´aj teraz:-) až tri hodiny si ho dusila?
izabella929
áno,až tak dlho som ho dusila na slabom plameni, chcela som , aby bolo šťavnaté a krehké...zámer sa vydaril,mäsko bolo ako zamat...
mesiar50
Davno som sa nestretol s takto pekne naservirovanym a vyborne vyzerajucim jedlom z diviny.Moja velka poklona.
babkamt
Výborné jedlo, krásne servírované. Je vidieť, že je robené s láskou:-)
5*
marienka44
@Izabella929 , zase skvost v kuchyni. :-).
Tak by sa dalo pripravit aj iné maso, napr. bravčové, myslím si.
Príprava nálevu: treba suroviny na nálev povariť? Vidím, že tam nie je soľ, čo je správne. Ukladám do KK na ďalšie použitie. :-)
izabella929
@marienka44...n álev som nesolila, je to zbytočné, lebo v konečnej fáze pri príprave a dusení, treba mäsko osoliť..nálev som nevarila...vložila som do neho mäso a dala do chladničky...včera bolo u nás veľmi teplo...určite, že sa dá takto urobiť aj bravčovina...ale divinu treba nechať trošku prejsť tým nálevom...ďakujem za komentár...)inak mäsko bolo fantastické...

askadaniela
Budem sa opakovať, ale Tvoje dekorácie na tanieri sú veľmi pôsobivé. Je to ako čerešnička na torte k tomu vynikajúcemu jedlu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia