Srnčie pliecko na paštrnákovej pene
Gabriel Kocák
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 23. septembra 2012
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 23. septembra 2012

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg |
|
| 50 g |
|
| 3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| 30 ml |
|
| 100 ml (demi glace) |
|
| 200 g |
|
| 2 l |
|
| 500 ml |
|
|
|
|
| Paštrnákový krém: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 1 l |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pliecko opracujeme, zbavíme blán a na masti opečieme zo všetkých strán. Vyberieme a na panvici opečieme zeleninu, zalejeme vínom a vývarom, pridáme mäso a dusíme domäkka.
- 2
Keď je mäso mäkké, zeleninu spolu s výpekom pretlačíme cez sitko, pridáme demi glace a necháme odpariť. Prevoniame ihličím a borovičkou.
- 3
Paštrnákový krém: paštrnák očistíme, zalejeme mliekom a varíme do mäkka, ak treba, dolievame mlieko. Uvarený paštrnák rozmixujeme, pridáme maslo, soľ a cukor a speníme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








no tanier je echutne prezdobený....