Srnčie pliecko na paštrnákovej pene

Gabriel Kocák
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 23. septembra 2012
Srnčie pliecko na paštrnákovej pene
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
120 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
50 g
3 ks
30 ml
100 ml (demi glace)
200 g
2 l
500 ml
Paštrnákový krém:
200 g
100 g
1 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pliecko opracujeme, zbavíme blán a na masti opečieme zo všetkých strán. Vyberieme a na panvici opečieme zeleninu, zalejeme vínom a vývarom, pridáme mäso a dusíme domäkka.

  2. 2

    Keď je mäso mäkké, zeleninu spolu s výpekom pretlačíme cez sitko, pridáme demi glace a necháme odpariť. Prevoniame ihličím a borovičkou.

  3. 3

    Paštrnákový krém: paštrnák očistíme, zalejeme mliekom a varíme do mäkka, ak treba, dolievame mlieko. Uvarený paštrnák rozmixujeme, pridáme maslo, soľ a cukor a speníme.

Diskusia k receptu

jamarlen
Mňam, aj mäsko, aj pena,,takže v omáčke by mi už zelenina nechýbala...
no tanier je echutne prezdobený....
sylviaxxl
Ani nevieš,ako mi tento receptík prišiel vhod. Zrovna som dostala srnčie pliecko.Ďakujem