Srnčie pliecko na paštrnákovej pene
Gabriel Kocák
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 23. septembra 2012
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 23. septembra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
50 g |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
30 ml |
|
100 ml (demi glace) |
|
200 g |
|
2 l |
|
500 ml |
|
|
|
Paštrnákový krém: | |
200 g |
|
100 g |
|
1 l |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pliecko opracujeme, zbavíme blán a na masti opečieme zo všetkých strán. Vyberieme a na panvici opečieme zeleninu, zalejeme vínom a vývarom, pridáme mäso a dusíme domäkka.
- 2
Keď je mäso mäkké, zeleninu spolu s výpekom pretlačíme cez sitko, pridáme demi glace a necháme odpariť. Prevoniame ihličím a borovičkou.
- 3
Paštrnákový krém: paštrnák očistíme, zalejeme mliekom a varíme do mäkka, ak treba, dolievame mlieko. Uvarený paštrnák rozmixujeme, pridáme maslo, soľ a cukor a speníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
no tanier je echutne prezdobený....