Jelenie stehno s višňami

Mikuláš Marcinka
šéfkuchár hotela Jeleň v Hlohovci, 27. mája 2012
Jelenie stehno s višňami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
60-90 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
50 g
200 g
1 ks
1 KL
2 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Mäso dobre prešpikujeme slaninou a marinujeme 24 hodín v oleji s octom, borievkami a soľou. Na druhý deň mäso osušíme a prudko opečieme. V rúre pečieme 60 až 90 minút najprv prikryté alobalom, neskôr odokryté. Podlievame malým množstvom vody.

  2. 2

    Šťavu z kompótu zahrejeme, časť studenej šťavy zmiešame so škrobovou múčkou, pridáme k zahriatej šťave a krátko povaríme. Pridáme višne, šťavu z pomaranča, trochu osladíme, dochutíme pomarančovým likérom alebo griotkou.

  3. 3

    Plátky upečeného mäsa prelejeme omáčkou a obložíme višňami.

Diskusia k receptu

nonna
SUPER!!!! Uprednostním tú griotku.
chutimi
Ryza mi k tomu nepasuje, ale inak to vyzera fajn.
havla
Výborný recept. Vyskúšaný, chutil celej rodine. Len prílohu sme mali zemiakové piré. Určite si ho zopakujeme. Odporúčam aj vám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia