Jelenie stehno s višňami
Mikuláš Marcinka
šéfkuchár hotela Jeleň v Hlohovci, 27. mája 2012
šéfkuchár hotela Jeleň v Hlohovci, 27. mája 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
60-90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso dobre prešpikujeme slaninou a marinujeme 24 hodín v oleji s octom, borievkami a soľou. Na druhý deň mäso osušíme a prudko opečieme. V rúre pečieme 60 až 90 minút najprv prikryté alobalom, neskôr odokryté. Podlievame malým množstvom vody.
- 2
Šťavu z kompótu zahrejeme, časť studenej šťavy zmiešame so škrobovou múčkou, pridáme k zahriatej šťave a krátko povaríme. Pridáme višne, šťavu z pomaranča, trochu osladíme, dochutíme pomarančovým likérom alebo griotkou.
- 3
Plátky upečeného mäsa prelejeme omáčkou a obložíme višňami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu