Drobková krémová polievka so zeleninovými chipsami
Boris Dudík
šéfkuchár reštaurácie Budweiser Budvar v Bratislave, 30. novembra 2012
šéfkuchár reštaurácie Budweiser Budvar v Bratislave, 30. novembra 2012
Foto: Ivan Majerský
Suroviny
500 g (alebo kačacie) |
|
500 g ((mrkva, petržlen, zeler) |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
4 ks (nie viac! sú silne aromatické) |
|
|
|
na vyprážanie chipsov |
|
|
|
100 g |
|
150 ml |
|
|
Postup
-
1
Drobky a koreniny s cibuľou uvaríme do mäkka a scedíme. Do scedeného vývaru pridáme nahrubo nastrúhanú koreňovú zeleninu a obraté mäso z drobkov. Varíme asi pol hodinu.
- 2
Medzitým si vypražíme z tenkých plátkov mrkvy, petržlenu a zeleru chipsy. Vyberieme z oleja a necháme na papierovom obrúsku odmastiť.
- 3
Ak máme uvarenú zeleninu, polievku zahustíme zásmažkou pripravenou z masla a múky. Zjemníme šľahačkou a dochutíme muškátovým orieškom. Servírujeme so zeleninovými chipsami a petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu