Foto: akeber
V našich nádherných Slovenských revíroch vari ani nie je poľovnícka chata ktorá by nepoznala vôňu tohoto kulinárskeho poľovníckeho tajomstva " jágerek " .
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Srdce , pečeň umytú odblaníme , nakrájame na plátky . Cibuľu nakrájame na drobno , popražíme na masti do zlatista .
-
2
Pridáme mletú červenú papriku .
-
3
Pridáme na plátky nakrájané srdce až neskôr pečeň (srdce zhruba 30 min , pečeň stačí krátko 10 min ....ak po prerezaní nie je vo vnútri krv pečeň je urobená . Čím dlhšie pečeň pražíte tým je tvrdšia ) . Polovicu pretlačeného cesnaku , mleté čierne korenie a nové korenie , papriku pálivú , borievky .
-
4
Popražíme , podusíme a podlejeme troškou červeného vína . Dusíme , miešame . Na záver dochutíme pridáme druhú polovicu cesnaku a majoránku . Až na koniec osolíme . Podávame s chlebom a červeným vínkom . Dobrú chuť !
ty máš muža poľovníka-čo zver z hôr ti nosí do kotlíka???dievča zlaté-ty sa máš!!!! ľahko variť potom "divý" oldomáš!!!..zmením tému: by mohlo vzniknúť toto poctivé divé menu-musí mať tvoj muž šikovnú kuchárku k "temu"...si numero uno...:-))