Foto: dvorka
Dostala som od našich mladých bažanta (už vykuchaného a ošklabaného - to robili oni ), čakala som na príležitosť ho urobiť a teraz keď Zobraziť celý popisDostala som od našich mladých bažanta (už vykuchaného a ošklabaného - to robili oni ), čakala som na príležitosť ho urobiť a teraz keď zas prišli na pár dní domov, spravila som im ho.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Bažanta (ja som mala bez kože) som umyla a osušila. Pripravila som si slaninu a marinádu. Marináda: do misky som naliala olej, primiešala som med a červenú mletú papriku a trošku soli, asi lyžičku.
-
2
Marinádou som poriadne ponatierala bažanta zvonku aj z vnútra a položila do pekáča. Pásiky slaniny som pozastrkovala do pŕs aj nôh, pridala plátky masla, borievky, môže byť aj bobkový list, nakrájala som jedno letné jabĺčko na osminky a obložila mäso. Zaliala som horúcou vodou, zavrela misu a dala som piecť do rúry.
-
3
Piekla som 1 hodinu pri 200°C, potom som bažanta otočila bruchom dole a piekla som 30 minút. Teplotu som znížila na 180°C, znova som mäso obrátila a dopiekla posledných 30 minút. Občas keď som vošla do kuchyne, mäso som poliala šťavou z výpeku. Po dopečení som mäso obrala od kostí. Jabĺčka sa rozvarili spolu s borievkami, ktoré som mala čerstvo nazbierané.
-
4
K mäsu som urobila ryžu a opečené zemiaky so šupkou a k tomu uhorkový šalát (ten nevidno).
Diskusia k receptu