Stehienka v kapuste so zemiakovými čipsami

Zoltán Bako
šéfkuchár reštaurácie Restaurant 70 v Ostrove, 25. mája 2014
Stehienka v kapuste so zemiakovými čipsami
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
100 g
1 kg
1 kg




Postup

  1. 1

    Z papriky, rozotretého cesnaku, rozmarínu, soli, korenia a oleja pripravíme marinádu, do ktorej vložíme kuracie stehná a necháme ich hodinu marinovať. Potom ich dozlata upečieme.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame na kocky, krátko orestujeme na oleji, zasypeme paprikou, pridáme na rezance nakrájanú kapustu, osolíme a okoreníme, zalejeme trochou vody a podusíme domäkka.

  3. 3

    Zemiakové čipsy: Zemiaky nakrájame na tenké plátky, namočíme ich do vody, aby trochu stratili škrob, vyberieme, osušíme a vypražíme v rozpálenom oleji dochrumkava.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia