Stehienka v kapuste so zemiakovými čipsami
Zoltán Bako
šéfkuchár reštaurácie Restaurant 70 v Ostrove, 25. mája 2014
šéfkuchár reštaurácie Restaurant 70 v Ostrove, 25. mája 2014
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z papriky, rozotretého cesnaku, rozmarínu, soli, korenia a oleja pripravíme marinádu, do ktorej vložíme kuracie stehná a necháme ich hodinu marinovať. Potom ich dozlata upečieme.
- 2
Cibuľu nakrájame na kocky, krátko orestujeme na oleji, zasypeme paprikou, pridáme na rezance nakrájanú kapustu, osolíme a okoreníme, zalejeme trochou vody a podusíme domäkka.
- 3
Zemiakové čipsy: Zemiaky nakrájame na tenké plátky, namočíme ich do vody, aby trochu stratili škrob, vyberieme, osušíme a vypražíme v rozpálenom oleji dochrumkava.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu