Foto: pusta
Dnes som varila na obed slanú ryžovú tortú. Nie je to nákyp, ale skladá sa z niekoľkých vrstiev, ktore sú rôzne ochútené. Strieda sa vrstva Zobraziť celý popisDnes som varila na obed slanú ryžovú tortú. Nie je to nákyp, ale skladá sa z niekoľkých vrstiev, ktore sú rôzne ochútené. Strieda sa vrstva ryže, mäsa z kúracích prsíčok,hlávkového šalátú a na vrchú znovú ryža, na povrch ktorej som dala plátky masla a celé som úpiekla v trúbe. Podávala som s pestrým ovocným šalátom.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks á 125 g |
|
2 ks aj s kožoú a kosťoú |
|
podľa potreby - listy |
|
1 zväzok s vňaťou |
|
2 PL nasekana |
|
6 zrniečok |
|
3 zrniečka |
|
3 zrniečka celé |
|
podľa chúti |
|
podľa chuti |
|
1 CL mletá |
|
1 ks |
|
2 - 3 malé naberačky čerstvý |
|
50 g |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
2 ks |
|
na dekoráciú: | |
posekané opražené |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kura som rozpocovala, použila som len prsia a pipravila som dlhozrnnú ryžu vo varných sáčkoch, ktorú som umyla a uvarila vo vriacej osolenej vode podľa návodu. /15 -17 minút/
-
2
Kuracie prsia som dala do hrnca, zaliala studenou vodou, pridala som soľ, celé čierne korenie, celé nové korenie, celé borievky, bobkový list a uvarila som ich do mäkka /cca 40 minút/.
-
3
Očistenú jarnú cibuľku som pokrájala aj s vňaťou na kolieska.
-
4
Posekala som petržlenovú vňať na drobno.
-
5
Uvarenú ryžu som rozdelila na dve polovice, do jednej polovice som pridala jarnú cibuľku aj s vňaťou a kurkumu
-
6
Pridala som čerstvo mleté čierne korenie, jedno vajce a dobre som všetko spolu premiešala.
-
7
Do tortvej formy, hojne vymazanej maslom som dala vrstvu ryže s kurkumou, od ktorej má krásnu žltú farbu.
-
8
Vývar som scedila a vychladnuté kuracie prsia som natrhala rukami na malé kúsky.
-
9
Do druhej polovice ryže som pridala jarnú cibuľku aj s vňaťou, posekanú petržlenovú vňať, čerstvo mleté čierne korenie, posekanú sušenú červenú papričku,NA druhé vajce a celé som spolu dobre premiešala.
-
10
Na ryžu s kurkumou som dala vrstvu mäsa z kuracích psíčok, ktoré som okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
11
Na kuracie prsíčka som navrstvila listy hlávkového šalátu, ktoré som predtým umyla pod tečúcou vodou a nechala odkvapkať na sitku od vody.
-
12
Na šalátové listy som navrstvila bielu kurkumou neofarbenú ryžu.
-
13
Povrch ryže som uhladila obrátenou stranou lyžice, poliala trochou vývaru z kuracích prsíčok, pokládla plátkami masla...
-
14
...a piekla som neprikryté v trúbe vyhriatej na 180 stupňov 30 - 40 minút /čas pečenia záleží od trúby/.
-
15
Pohľad na upečenú ryžovú tortu.
-
16
Na tanieri som rez z ryžovej torty dekorovala kolieskom pomaranča, petržlenovou vňaťou, vňaťou jarnej cibuľky a posypala som ju posekanými opraženými vlašskými orechami. Ryžovú tortu som podávala s pestrým ovocným šalátom. Je to vdačné, rýchle jedlo, ak sa jej jednotlivé zložky pripravia vopred. Na základe použitých surovín má množstvo variácií, farebnosti, chuťových kombinácií, s ktorým príjemne prekvapíte rodinu i návštevu.
@hubata , prajem šťastnú a vydarenú oslavu Tvojho sviatku, všetky sny nech sa Ti splnia a maj radosť zo života!!!