Kysucká jelenia glejovka na šípkach
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 2. februára 2014
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zo šípok spravíme šípkový čaj (pre vyššiu intenzitu čaju šípky rozdrvíme a necháme ich chvíľku povrieť). Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a pridáme na rozohriaty olej. Kým sa restuje cibuľa, umyjeme glejovku a nakrájame ju.
- 2
Mäso pridáme na orestovanú cibuľku, opečieme ho a podlejeme vínom. Víno vydusíme a mäso zalejeme šípkovým čajom. Dusíme domäkka. Keď je mäso hotové, pridáme doň lesné ovocie, krátko povaríme a dochutíme soľou a korením.
- 3
Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a pomelieme na mlynčeku. Pridáme vajce, múku a štipku soli, zmes vymiešame na tuhú hmotu, z ktorej vyrobíme knedle, ktoré by mali 30 minút postáť. Varíme ich vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Pre vyšší pôžitok z jedla môžeme uvarenú knedľu nakrájať a ugrilovať ju dochrumkava na panvici.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu