Prepelica na dulovom čatní
Gabriel Kocák
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 23. septembra 2012
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 23. septembra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Suroviny
4 ks |
|
5 vetvičiek |
|
6 ks |
|
2 ks |
|
200 g |
|
Gaštanový krém: | |
300 g |
|
100 ml |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
Dulové čatní: | |
3 ks, zrelé veľké |
|
560 ml |
|
10 ml |
|
30 g |
|
|
|
Pena z výhonkov: | |
150 ml |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
30 g |
|
|
Postup
-
1
Prepelice opečieme z oboch strán na masle. Pridáme tymian, bobkový list a borievky a pečieme ďalej v rúre pri teplote 90 stupňov.
- 2
Gaštanový krém: gaštany skaramelizujeme na troche cukru, podlejeme mliekom a smotanou a varíme domäkka. Uvarené rozmixujeme.
- 3
Dulové čatní: duly očistíme a nakrájame na kocky, ktoré ľahko skaramelizujeme na cukre. Potom ich zalejeme šťavou a zredukujeme na sirup. Dochutíme soľou a octom.
- 4
Pena z výhonkov: všetko privedieme do varu, pridáme cukor, vanilku a smrekové výhonky a necháme hodinu marinovať. Speníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
rád ochutnám , len neviem ako to myslia - napeniť... myslia tou bombičkovou fľašou?