Jelenie medailóniky s kroketami
šéfkuchár gastrodomu LemonTree v Bratislave, 3. novembra 2013
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
na 185 °C
Suroviny
800 g |
|
|
|
10 g |
|
5 g |
|
Krokety: | |
500 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
|
|
250 g |
|
Gaštanové pyré: | |
300 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
15 dcl |
|
|
|
|
|
Červená repa: | |
250 g |
|
100 g |
|
1 vetvička |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
100 g |
|
2 dcl |
|
Postup
-
1
Jelení chrbát očistíme, nakrájame na 4 kusy a marinujeme s bylinkami a borievkami v oleji asi jeden deň. Potom mäso sprudka opečieme na panvici z každej strany a dopečieme v rúre asi 8 minút na 185°C.
- 2
Krokety: Zemiaky upečieme pod alobalom a ošúpeme. Prepasírujeme ich, osolíme, pridáme vajce, polovicu mletých orechov, múku a krupicu. Vypracujeme cesto, tvarujeme z neho valčeky a dvakrát ich obalíme vo vajíčku a v zmesi strúhanky a orechov. Vypražíme dozlatista.
- 3
Gaštanové pyré: Fazuľu namočíme na 2 hod. do studenej vody, potom varíme do mäkka. Uvarenú fazuľu rozmixujeme s gaštanovým pyré, maslom a smotanou a prepasírujeme. Podľa chuti dochutíme soľou, korením, prípadne cukrom.
- 4
Červená repa: Červenú repu zabalíme do alobalu s polovicou masla, cesnakom, tymianom a osolíme. Pečieme asi 40 minút na 180 °C. Cukor si ľahko skaramelizujeme, zalejeme vínom, troškou vody a varíme. Pridáme nakrájanú, upečenú repu a varíme, kým nemá tekutina polovicu množstva. Zjemníme maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu