Jelenie medailóniky s kroketami

Ladislav Hužík
šéfkuchár gastrodomu LemonTree v Bratislave, 3. novembra 2013
Jelenie medailóniky s kroketami
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 185 °C

Suroviny

800 g
10 g
5 g
Krokety:
500 g
200 g
3 ks
150 g
150 g
150 g
250 g
Gaštanové pyré:
300 g
200 g
100 g
15 dcl
Červená repa:
250 g
100 g
1 vetvička
2 strúčiky
100 g
2 dcl




Postup

  1. 1

    Jelení chrbát očistíme, nakrájame na 4 kusy a marinujeme s bylinkami a borievkami v oleji asi jeden deň. Potom mäso sprudka opečieme na panvici z každej strany a dopečieme v rúre asi 8 minút na 185°C.

  2. 2

    Krokety: Zemiaky upečieme pod alobalom a ošúpeme. Prepasírujeme ich, osolíme, pridáme vajce, polovicu mletých orechov, múku a krupicu. Vypracujeme cesto, tvarujeme z neho valčeky a dvakrát ich obalíme vo vajíčku a v zmesi strúhanky a orechov. Vypražíme dozlatista.

  3. 3

    Gaštanové pyré: Fazuľu namočíme na 2 hod. do studenej vody, potom varíme do mäkka. Uvarenú fazuľu rozmixujeme s gaštanovým pyré, maslom a smotanou a prepasírujeme. Podľa chuti dochutíme soľou, korením, prípadne cukrom.

  4. 4

    Červená repa: Červenú repu zabalíme do alobalu s polovicou masla, cesnakom, tymianom a osolíme. Pečieme asi 40 minút na 180 °C. Cukor si ľahko skaramelizujeme, zalejeme vínom, troškou vody a varíme. Pridáme nakrájanú, upečenú repu a varíme, kým nemá tekutina polovicu množstva. Zjemníme maslom.

Diskusia k receptu

emdy
tak tomu hovorím gastronomické nebo :)))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia