Vepřo, knedlo, zelo fotorecept

pusta - fotkapusta, 9. júna 2013
Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept)
Foto: pusta

Česká kuchyňa je ovplyvnená a dosť podobná s nemeckou a rakúskou kuchyňou. Má veľa dobrôt, mnohé sú síce nezdravé, ale neskutočne dobré. Po maratóne náročných zahraničných receptov som sa rozhodla pre starú dobrú a osvedčenú klasiku, ktorá sa rozšírila z Čiech široko-ďaleko do sveta a je stále obľúbená.

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 80-90 °C

Suroviny

600 g
200 g
800 g
2 ks
5 - 6 strúčikov (podľa veľkosti)
3 PL
podľa chuti
1 - 2 PL
podľa chuti
podľa chuti
15 guľôčok
4 guľôčky
3 guľôčky
3 ks
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krkovičku som pokrájala na rezne.

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naklepala som ju z oboch strán na hrúbku asi 0,5 cm, narezala po obvode a poriadne som ju osolila z oboch strán.

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potrela som ju rozotretým cesnakom z oboch strán a nechala som ju 4 hodiny odležať v chlade. Niekedy upečiem krkovičku v celku a potom krájam na rezy. Dnes som volila jednoduchší postup.

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vybrala som z chladničky vlastnú kvasenú kapustu a odobrala som potrebné množstvo. Môžete použiť naj kúpenú kvasenú kapustu, najlepšia je z trhoviska od Záhorákov.

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ráno som zarobila kysnuté cesto na domáce knedle, vytvarované knedle som vložila do vriacej osolenej vody...

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a prikryté pokrievkou som varila 17 minút.

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uvarené knedle som dala na dosku, popichala som ich vidličkou, aby sa odparili a...

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    vychladnuté knedle som pokrájala na plátky.

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cibuľu som pokrájala na jemno.

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    V hrnci som rozpustila bravčovú masť,...

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...pridala som kryštáový cukor,...

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...ktorý som nechala za stáleho miešania skaramelizovať a rozpustiť - 5 - 7 minút.

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pridala som cibuľu, ktorú som orestovala takmer do hneda - asi 5 - 7 minút.

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Pridala som kvasenú kapusstu, chvíľku som ju restovala - asi 5 minút..

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ...a pridala som soľ, bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, borievky, celú rascu, podliala vodou z kapusty, podľa potreby ešte malým množstvom horúcej vody a za stáleho miešania som ju dusila na strednom plameni asi 20 minút.

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Takmer hotovú kapustu som zaprášila múkou a restovala spolu asi 10 minút za sttáleho miešania, aby sa nepripálila.

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Hotovú kapustu som dochutila octom do príjemnej sladko-kyslej chuti, správne uvarená kapusta nesmie byť rozvarená na blato, ale má zostať máličko chrumkavá, ľahko korenistá.

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Kým som dokončila kapustu, do rozpálenej masti som dala pripravenú krkovičku, opiekla som ju do červeno-hneda z jednej strany - asi 8 minút,...

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    obrátila som ju a opiekla tak isto aj z druhej strany. cca 8 minút

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    ....a prišla vytúžená chvíľa, na tanieri sa usmievalo na nás úžasné "vepřo-knedlo-zelí" poviem vám je to dobrota :-)

    Vepřo, knedlo, zelo (fotorecept) - obrázok 20

Diskusia k receptu

luss44
ách, pri týchto fotkách ma chytá hlad.... nemôžem večer pozerať takéto prudko jedlé papanice :)
radost
s poslednou vetou súhlasím...a môj muž-dupľuje...to jeho jedlo je...:-)
mesiar50
Perfektné jedlo si uvarila.Ale spravila si mi chúťky.Idem si aspoň po nejakú čokoládu.Pekný večer Ibyke
havino
@pusta , všetky tvoje recepty sú mi veľmi blízke, podobné postupom varenia, doslova myslím aj dochucovaním. Krkovičku len v celku pečiem,viem, že aj takto sa dá. Pekný recept, mladé gazdinky ocenia. Pre mňa je tu novinka borievka do kyslej kapusty, môžem skúsiť.
jerica
!! stará dobrá klasika, čo tvoj recept, tak to vidím aj u nás a dokonca sa vrátia spomienky do detstva keď mama a bratislavská a modranská babka varila . Určite všetko ako píše @havino , mladé gazdinky si to ocenia:-)
manya
verím ti, že je to dobrota, aj ja robím mäso nakrájané na plátky, knedľu som ešte nevarila, " klasicky" parím, aj keď ma moja česká kolegyňa presviedčala "neboj Máňo, To zvládneš" ešte som nenabrala odvahu.
pusta
@mesiar50 - Lacikám, teší ma, že som ti narobila chute na toto vynikajúce jedlo.
dakujem.
pusta
@havino , áno naše recepty sú si veľmi blízke, dokonca aj dochucoanie a korenenie. ja používam borievky do kapusty, aj ked ju kvasím, asi 4 roky a ich chuť je v nej perfektná. krkovičku alebo pliecko zvyknem piecť tiež v celku, včera som bola dosť unavená z pridávania receptov a varenia, tak som potrebovala všeličo dohnať aj doma. trošku som si to zjednodušila a na výsledku to vôbec neubralo :-)
dakujem.
pusta
@jerica , vo mne tiež toto jedlo evokuje spomienky na detstvo. vidím moju dobrú mamu, ako starostlivo ho pripravovala. kým sa piekla krkovička v trúbe, starostlivo sa venovala kapuste, stála pri nej, ochutnávala,dávala pozor, aby bola perfektná.
bývalo to sviatočné jedlo, najčastejšie v nedeľu a ked sme čakali hostí na narodeniny, meniny, svadby, krštiny a iné oslavy. vtedy sa návštevy neodbili obloženými chlebíčkami, obloženými misami, na stole muselo rozvoniavať vynikajúce sýte teplé jedlo, a tak to bývalo nielen u nás.
som rada, že sa ti vybavili krásne spomienky.
hádam sa nájde aj dnes niekto, kto si tento recept ocení :-)
dakujem za tvoj milý a pekný komentár.
pusta
@manya , mne sa zas nedarí alebo skôr mi nechutí parená knedľa, varenú sa môžeš ľahko naučiť, len musíš skúsiť.
dakujem za tvoj komentík :-)
babkamt
Parádny obed si uvarila . Hneď by som šla k tebe na obed . Toto mám rada .Už som ho dlhšiu dobu navarila , ďakujem za pripomenutie .
mracik9
tak, bez tejto dobroty si neviem ani život prestaviť,ale knedľu varenú vo vode som nikdy nerobila,mamka ma naučila na pare :)))
pusta
@babkamt , však príd kľudne na obed, ešte mám..a na druhý deň je to ešte lepšie :-)
dakujem.
manek380
@pusta , navnadila jsi mne, už dlouho jsem si VKZ neudělal. I pro mně je použití jalovčinek do zelí novinka, a ani karamel jsme u nás nikdy nepřidávali. Musím to vyzkoušet! :)
Na rozdíl od tebe mám opačný problém s knedlíkem, ve vodě vařený se mi nikdy nepovedl, ale na páře vždycky! :D
Hezky zpracovaná klasika!
lusinkab
:-) juj @pusta tak to je teda jedlo pre mna :-) stale ked idem domov na dovolenku nakazem mamke navarit knedlo vepro zelo na uvitanie :-) ach jaj mnam :-)
pusta
@ahoj manek380, rada ťa vidím.
no vidíš, každému z nás sa niečo nedarí, čo druhému bez problémov áno :D
tiež som túto úžasnú klasiku nerobila niekoľko rokov, a ako dobre, že som si spomenula :-), však skús raz ten karamel i jalovčinky, možno zachutí, potom mi daj vedieť. doma sa u nás síce robilo bez toho a mama to volala "česká kapusta".
dakujem ti za uznanie a za pochvalu.
pusta
@lucynka , ked raz prídeš ku mne, tak tebe varím len klasiku. :-)
dakujem ti za "mňam" najkrajšiu pochvalu :D
lusinkab
juj dakujem za pozvanie :-) ale najskor zavitam na SK az za rok ;-)
concord
@pusta
Krkovičku pečiem v celku a kapustu zahusťujem nastrúhanými zemiakmi, zdá sa mi to chuťovo lepšie. Tak to učila moju mamu suseda-Češka, keď sme bývali na Ziegelfelde. Koľko dávaš borievok do kapusty keď ju ideš kvasiť?Minulý rok nám kvasená kapusta nevyšla vďaka rakúskej soli, ktorú nám sem vláčia namiesto starého dobrého prešovského Solivaru. Kapusta bola presolená, tak že sa nedala jesť. S touto soľou je umenie aj variť, nikdy nedokážem odhadnúť koľko jej dať do jedla, lebo má nejaký opozdený účinok. Solili sme tak ako sme zvykli pri slovenskej soli.Neviem či majú aj iní taký názor ale moja švagriná je kuchárka a tiež sa na tom zhodla a na počudovanie mi dala za pravdu, čo je u nej nezvyk.
pusta
@concord , na 2,5 kg kapusty, čo som teraz doma kvasila som dala 6 guličiek borievok. na 1 kg surovej ešte neskvasenej kapusty dávam 1 zarovnanú PL soli /asi 30 g/ a premiešam, nechám 24 hodín skrehnúť a potom ešte dávam 1 PL soli na 1 liter prevarenej vody, ktorou ked vychladne, tak zalievam natlačenú kapustu. používam našu soľ prešovskú, ale tiež môže byť rôzne slaná, preto dávam len tú zarovnanú PL soli, potom ochutnám a tak asi za 2-3 hodiny zvyknem kapustu ochutnať, p.p. ak treba trocha ešte dosolím. ked dusím už skvasenú kapustu, ochutnám a podľa chuti osolím.
viem, že niektorí Česi zahusťujú zemiakom, nie však všetci. ja zemiakom nezahusťuje, ale "zaštábujem" /zaprášim / múkou. to už je vec zvyklosti, komu čo vyhovuje.
to ma podrž, tiež som z Ziegelfeldu, tam som vyrástla a strávila mladosť :-) ešte povedz, že si z Rosslerovho domu :-)
elysa
robievam klasiku, ale tento spôsob nepoznám a odkladám do kk, mäsko pekávam v rúre, na žiadosť polovičky pokrájané na porcie- u nás sa pekávalo v celku, parenú knedľu, kapustu dusím čerstvú, ale môj je milovník kyslej, myslím, že isto by mu aj synovi chutilo...:)
izabella929
recept som nepostrehla, čo ma mrzí. lebo je to moje obľúbené jedlo.-) vyzerá super....
pusta
@izabellka929 , ved receptov je tu veľa a dobrých, aj mne sa stane, že nepostrehnem :-)
nemá ťa čo mrzieť, nie je povinné každý jeden vidieť :-), ved si si ho všimla už inde a vážim si to.
poviem ti pravdu, veľmi som váhala, či ho pridám, je tak veľmi známy a starý a aha, koľkí milujú toto jedlo :-)
za to pripomenutie to možno stálo.
dakujem za pochvalu.
pusta
@elysa , osobne mám najradšej pravú záhorácku kyslú sudovú kapusrtu z trhoviska. teraz som nemala, použila som vlastnú domácu.
tie borievky sú len moja vlastná vychytávka, však skús a uvidíš, či ti bude chutiť. niekedy dávam do dusenej kapusty aj suché bielke víno a postrúhané jablko.
červenú kapustu dávam skôr ku kačke, k husi, ale aj tu môže byť, prečo nie?
u nás doma sa krkovička tiež pečie vcelku, teraz som však spravila takto.
je to taká stará osvedčená rozšírená a obľúbená klasika, že má mnoho domácich variant.
dakujem.
valeri
Staré osvedčené vepřo, knedlo, zelo .-)). klasik aj klasika . vždy dobrá. Som taká hladná, že si hneď idem zohriať obed.
concord
@pusta
Ďakujem za návod. To ma nenapadlo s tou soľou. Bývali sme za koľajnicami na Fillálke a kamošov som mal v mestských domoch. Ten Rosslerov dom mi nič nehovorí.Som ročník 1948 a chodil som do školy na Českú(chlapčenskú).Odtiaľ sme chodili hrávať futbal na Slovan a v nedeľu doobeda do kina Máj zvané blcháreň.Ešte k tej soli. Nenechaj sa zaviesť názvom Prešovská soľ na obale. Rakúšania kúpili Solivar( a vzápätí ho zlikvidovali) aj nejaké prevádzkyv Čechách, tým zlikvidovali konkurenciu a dovážajú svoju soľ na Slovensko. Keď si pozrieš obal, tak niekde nájdeš malými písmenami napísané-vyrobené v AT.
pusta
@concord , niet za čo dakovať. tak sme boli takmer susedia. Rosslerov dom je ten tehlový štvorcový dom na začiatku Českej ulice, z jednej strany Česká ulica, priečelie Vajnorská ulica, z druhej strany Budyšínska ulica, kde bolo papiernictvo, z Českej zase ObKaSS. som ročník 1950, chodila som na Budyšinsku ZDŠ, tú Masarykovú dievčensku školu. tiež do kina do "schwitzkisne - blchárne", na tenis, korčuľovala som na Zimáku a aj na futbal na Slovan, plávať na Letné kúpalisko pred Zimákom. pri Filiálke boli Kutuzovove kasárne, známa krčma Walner, na rohu bola pekáreň Ehnových, mäsiarstvo Rybanských, potom Mestský park, v meskáčoch, na Robotníckej, Družstevnej a okolí som mala veľa kamošov a spolužiakov. samozrejme som často chodila na staré centrálne trhovisko a oproti konská jazdiareň. tu často parkoval cirkus Humberto :-) na Vajnorskej viecha, Šport Espresso, cukráreň a iné. boli to krásne časy...
nedám sa oklamať nálepkou Prešovských Solivarov, dobre si to pozriem.
pusta
@valeri , hej, je to stará dobrá osvedčená klasika, nikdy nesklame.
verím, že si vyhladla :-)
dakujem.
concord
@pusta
Ďakujem ti za recept.Ostalo mi tak nejako čudne, keď si spomínala tie názvy budov. To bola tá naša stará dobrá BA na ktorú nostalgicky spomínam, kde si nepočula po meste takú čudnú ťahavú slovenčinu a kde sa pomaly všetci poznali n akorze. Do Budyšínskej som začal chodiť do školy. Učila ma tam p. Stojková-bola to Rómka ale zlatá učiteľka. Jožko Ehn bol môj kamarát.Mal veľmi dobrých rodičov.Na Robotníckej sa jedného leta objavil chalan na prázdniny, mal loptu maďarku a my sme boli z nej unesení lebo sme futabl hrávali s lopptou, ktorá sa musela v strede šnurovať.Kvôli tej lopte som si zapamätal meno. Ten chalan sa volal Karol Duchoň a bol z Galanty. A zabudla si ešte dodať krčmu Štubňák a na začiatku kasární bola ďaľšia, už si nepamätám meno. Pred okná kasárni sme chodili s a rozprávať s vojakmi. Oni mali na prízemí zamrežované okná a a nechápal som prečo sa ma pýtajú či mám sestru.Esspreso Šport-zvané Kofina.A potom keď sme boli staršíí, išlo sa na zápas Slovana-povinné medzipristátie- pred zápasomWallner po zápase Vajnorská viecha.
pusta
@concord , pamätám si aj na krčmu Štubňák. môj otec bol aktívny a vynikajúci futbalista, mal čestnú lóžu na futbalovom štadióne Slovan, brával ma so sebou na zápasy, bola som na víťaznom zápase Československo - Brazília, tiež som s ním chodievala na hokej. áno pred zápasom sa chodilo k Walnerovi, po zápase do viechy na Vajnorskej. bývali úžasné a veľkolepé vojenské prehliadky na 1. a 9. mája. pamätám sa aj na pani učiteľku Stojkovú a na oboch školách boli vynikajúci, síce prísni, ale priateľskí učitelia. vdaka nim si všade dookola počul len správnu spisovnú sSovenčinu, dialekty sme síce poznali, ale neboli prípustné. na Ziegelfelde žili najrôznejšie národnosti, alee každý s každým dobre vychádzal, žiadne šovinistické vášne neexistovali. Karola Duchoňa si pamätám z neskoršieho obdobia z Club Hotelu, kde sedel za barovým pultom so svojim 200-ti gramovým stakanom vodky, a niie jedným na ex vypitým :-), chodilo tam aj veľa známych a slávnych športovcov.
pri Mestskom parku býval Ivan Krajíček, na Vajnorskej Viliam Polónyi., Ivan Rajniak, stretol si tam veľa významných hercov tej doby pod viechami Drevenej Dediny na starom Centrálnom trhovisku....a koľko toho ešte bolo :-)
Jožko Ehn je mojim priateľom od mlada aj teraz. 2 r je po IM. jeho manželka Libuška, moja kamarátka od detstva, bývala so mnou v Rosslerovom dome, neskôr ked sa za neho vydala, tak tam bývali obaja s dvomi deťmi. priatelíme sa stále, majú už vnúčatá od oboch detí a bývajú v Petržalke..iste by sa našlo aj viac spoločných priateľov a známych :-)
prajem ti krásny víkend a veľa dobrého zdravia :-)
julica
To so "správnou spisovnou slovenčinou", to hovoríte o sedemdesiatych rokoch? z dnešného pohľadu by sme ju vnímali ako plnú čechizmov... zvláštne, ako sa tento sentiment prelína s jazykom.
julica
este by ma zaujimalo, z ktoreho prešova mate tu sol, ved presovsky solivar je uz zopar rokov neaktivny...
pusta
@julica , hovorili sme o 50.-tych a 60-tych rokoch, ked ťa to tak veľmi zaujíma :-) čechizmy boli neprípustné.
neviem,čo si tým chcela povedať, ked ty si ani na pláne nebola ani v 70.-tych rokoch :-) prepáč
čo ty o tom môžeš vedieť, ked si sa narodila v r. 1982 ???
pozri sa na balenie soli, tam to označenie nájdeš...
chcela si si iba rypnúť? alebo ťa to aj nebodaj zaujíma :D
pusta
ked sa už snažíš rúpať a začierniť, milá @julica , tak si láskavo pozri komentáre vyššie a prišla by si na to aj sama.
ledaže by si vo svojom veku bola historický analytik alebo dokonca politológ :-)
nemusíš ma mať rada, ale tolerovať ma hádam môžeš a nemusíš útočiť.
pekný deň ti prajem :-)
manek380
@pusta : "...viem, že niektorí Česi zahusťujú zemiakom, nie však všetci. ja zemiakom nezahusťuje, ale "zaštábujem" /zaprášim / múkou. to už je vec zvyklosti, komu čo vyhovuje."

Bramborou se zahušťuje zelí v Čechách, moukou se zahušťuje na Moravě. A jedni ani druzí nemůžou přijít tomu druhému na chuť - tedy aspoň ve většině případů. :D
julica
Nie, poznam slovniky z tych rokov, poznam literaturu z tych rokov... sol sa v presove bali, ale uz netazi. tak ste si vy rypli do mladsej, ake predvidave.
pusta
@julica , nie som ty. ja som do teba nerypla.:-)
1. v tých rokoch si nežila, nebola si na pláne ani ty, možno ani tvoji rodičia.
2. to čo sme si napísali s @concord om sú len holé fakty.
niečo iné je v tej dobe žiť a niečo iné je o tom čítať :-)
ani on a ani ja sme netvrdili, že sa v prešove ťaží ešte soľ.
3. ani @concord a ani ja, sme netvrdili, že sa v prešove ešte ťaží soľ. kde si to čítala?
4. teba vonkoncom nič nie je do toho,čo sme si s concordom písali a nemáš právo sa do toho miešať alebo za nás vyjadrovať! zappíš si to dobre za uši a zakóduj do mozgu navždy!!!
5.svoje invektívy si nechaj ah v budúcnosti láskavo pre seba.
neprajem si aby si ešte niekedy čokoľvek odo mňa a akokoľvek komentovala. dúfam, že som sa vyjadrila zrozumiteľne a jasne.
tiginko
ale, ale @pusta , toto čo si tu predviedla? Veď ty si inak nenormálne milá, prívetivá, sladká, múdra a úžasná! Zlý deň?
jujoska
no ja mam podobne skusenosti s pani @pusta z TS , vie sa nahodou poriadne odviazat, ked chce
pusta
@tiginko , @jujoska , nič vás do toho nie je. ušetrite si námahu obe!
aký som mala deň? veľmi dobrý - tiež sa vás to vôbec netýka :D :D :D
pusta
@tiginko , @jujoska , aby som nezabudla - som k vám rovnako milá, sladká a príjemná presne tak, ako vy ku mne :D :D :D
julica
ajeje, toto je teda ješitnosť! (pusta, mozno vam nieco vravi napr. kulturny zivot, najdite si rocnik 64 a 65 a diskusie o slovencine, zborniky z konferencii zo smolenic a liblic, recenzie slovnikov stefana peciara... nie, ziaden planovany zivot moj ci mojich rodicov tu nehra ulohu. a je mi fuk, co si vy zelate - virtualny priestor nie je vasim vlastnictvom!
julica
presne tuto reakciu som cakala, nechytate sa.
concord
@pusta
Ahoj, zdraví Ťa Concord po dlhšom čase. Je úplne zbytočne sa tu vzrušovaťnad príspevkami niektorých prispievateľov.My sme Pressburgeráci a nie rýchlovykvasení bratislavčania od východu. Podľa toho čo si napísala ma napadá len jedno meno hráča Slovana a top znamená, že si bola dcéra Ďusa Kovácsa.Ak to pasuje, tak s tvojim bratom som sem tam dal nejaké piv o u Walnera.Veľmi rád by som sa stretol s Tebou osobne, len neviem akým spôsobom. Ja už 8 rokov bývam na Záhorí ale srdce mám stále bratislavské. Bratislava and Slovan for ever.
concord
@pusta
Slovensko- Brazilía -19.júna 1968-3:2.Tehelné pole, ukrutná horúčava,útek zo školy na nákup lístkov pred kanceláírie SKI vedľa Albánskej reštaurácie(spominaš si ešte kde bola?)Adamec a jeho tri góly.
pusta
ahoj @concord ,
nad tými prispievateľmi sa nevzrušujem. dakujem za tvoje milé a povzbudivé slová.je to presne tak, ako píšeš.
nie som dcéra Ďusa Kováča, nemala som ani brata. otec bol staršia generácia. on bol ľavé útočné krídlo, góly dával hlavičkami. nechcem zverejniť meno, iste chápeš a prepáčiš mi.
hej spomínam si na ten víťazný zápas i ukrutnú horúčavu a na rozjasaný celý národ, to sa nedá zabudnúť...tá neopísateľná radosť a národná hrdosť!!!
viem, kde bola Albánska reštaurácia. Adamec a jeho tri góly, a diváci...
Bratislava and Slovan for ever.
pozdravujem tvoje bratislavské srdce, nech sa ti darí vo všetkom.
prajem ti krásny víkend a dakujem.
concord
@pusta
Ďakujem za odpoveď a dúfam že nás všetkých aj neprajníkov BA, naďaľej potešíš svojimi super receptami.
pusta
@concord , dakujem za uznanie :-)
poteším, neboj.:-)
mám niekoľko skvelých rp v talóne.
práve dnes jeden pripravujem, pácujem, ked sa odleží, spravím.
je vynikajúci, ak sa vydarí, tak vložím.
takže sleduj...
pozdravujem ťa a pekný deň ti prajem.
pochlebovac
Knedlo, vepro, zelo som si zamiloval, keď som vojenčil v západných Čechách. Veľmi pekný recept, fotopostup na úrovni. Ďakujem za zverejnenie.