Srnčie stehno na batátových raviolách

Ladislav Hužík
šéfkuchár gastrodomu LemonTree v Bratislave, 3. novembra 2013
Srnčie stehno na batátových raviolách
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
10 guľôčok
2 vetvičky
100 g
200 g
100 g
100 g
100 g
200 ml
2 PL
Ravioly:
200 ml
200 g
250 g
100 g
20 g
5 lístkov
50 g
200 g
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Stehno omyjeme, sprudka opečieme na oleji, osolíme a okoreníme. Potom ho vyberieme a v tom istom hrnci opečieme zeleninu, rozdrvené borievky a rozmarín. Vrátime späť mäso, zalejeme vínom a vodou a dusíme domäkka. Mäso vyberieme, šťavu rozmixujeme a dochutíme medom a soľou. Na panvičke opečieme na kocky nakrájanú slaninu, dubáky a vložíme do pripravenej šťavy.

  2. 2

    Zo žĺtkov a z múky vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme asi na 1 mm hrúbku. Batáty upečieme na soli, ošúpeme, roztlačíme vidličkou, pridáme ricottu a ostatné suroviny. Na pripravené cesto ukladáme kopčeky plnky asi 2 cm od seba z každej strany. Potrieme vodou a prekryjeme druhým plátom cesta. Spoje pritlačíme a vykrajujeme ravioly. Uvaríme ich v osolenej vode. Špenátové listy orestujeme na masle spolu so šalotkou a s cesnakom.

Diskusia k receptu

merylas
Moc ráda si přečtu tyto profesionální recepty, i když jsou pro mě suroviny nedostupné.
vcelka
Berme to ako inšpiráciu. Dôležité je všimnúť si, ako profesionál pristupuje k príprave jedla... kam až siaha jeho fantázia, ako veci kombinuje, aranžuje, spracováva a dochucuje... Mne sa páčia aj tie ravioly. Ako príloha ale aj ako samostatné. Vak môžu a nemusia byť batáty, môžu a nemusia byť píniové oriešky... Tak skúsme iba zemiaky a pridajme arašídy... však to tiež môže byť zaujímavé...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia