Srnčie stehno na batátových raviolách
šéfkuchár gastrodomu LemonTree v Bratislave, 3. novembra 2013
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
10 guľôčok |
|
2 vetvičky |
|
100 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
Ravioly: | |
200 ml |
|
200 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
20 g |
|
5 lístkov |
|
50 g |
|
|
|
|
|
200 g |
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
Postup
-
1
Stehno omyjeme, sprudka opečieme na oleji, osolíme a okoreníme. Potom ho vyberieme a v tom istom hrnci opečieme zeleninu, rozdrvené borievky a rozmarín. Vrátime späť mäso, zalejeme vínom a vodou a dusíme domäkka. Mäso vyberieme, šťavu rozmixujeme a dochutíme medom a soľou. Na panvičke opečieme na kocky nakrájanú slaninu, dubáky a vložíme do pripravenej šťavy.
- 2
Zo žĺtkov a z múky vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme asi na 1 mm hrúbku. Batáty upečieme na soli, ošúpeme, roztlačíme vidličkou, pridáme ricottu a ostatné suroviny. Na pripravené cesto ukladáme kopčeky plnky asi 2 cm od seba z každej strany. Potrieme vodou a prekryjeme druhým plátom cesta. Spoje pritlačíme a vykrajujeme ravioly. Uvaríme ich v osolenej vode. Špenátové listy orestujeme na masle spolu so šalotkou a s cesnakom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu