Plnený kurací rezeň s tequilovo-syrovou omáčkou
Kuracie prsia si narežeme na väčší platok a trošku ho naklepeme a osolime. Potom si pripravime...
Lasagne s kuracim masom
Mňamka. Zachutí aj tým, ktorí už Lasagne jedli, ale neobľúbili si ich, ...
Ovarová polievka
Vývar z hláv a vnútorností precedíme, krúpy prepláchneme a uvaríme do mäkka vo vývare.
Pečeňovo–bôčiková paštéta
Uvarenú pečeň, bôčik, cesnak a žemle namočené v mlieku rozmixujeme alebo zomelieme najemno. Pridáme...
Labužnícke viedenské párky
Z hovädzieho mäsa, 1 l vody, časti soli, sanitry a cukru si pripravíme „spojku“...
Frankfurtské párky
Hovädzie mäso zomelieme 2–krát cez 2 mm otvory a vymiešame s vodou na jemnú kašu. Do...
Spišské párky
Na prípravu spišských párkov je najvhodnejšie mäso z tretieho až štvrtého dňa po zabíjačke. Mäso každé...
Dolnozemská klobása
Kvalitné bravčové mäso pokrájame na väčšie kúsky a pomelieme na mlynčeku s 8 mm dierami. Preosiatím...
Pestro korenené klobásky
Mäso zomelieme najemno a dáme do hlbšej misy. Pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, ...
Perníková chalúpka
Perníky-medovníky vždy u nás robila moja mama a ešte aj stále robí. Ale ja som neodolala...
Syrové paličky
Tieto paličky ma zaujali. Niežeby som ich nepoznala. Mama ich doma často robieva, dokonca...
Štefanova placka
Mäso nakrájame na rezančeky, cibuľu pokrájame nadrobno a dáme na olej, pridáme mäso a dusíme...
Kura na pivovej fľaši
Na vareche sa vyrojilo, čomu som nesmierne rád, mnoho receptov, v ktorých sa používa...
Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku
Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a...
Bravčové pečené po pekársky - Rôti de porc boulangére
Tentoraz francúzsky recept na výbornú baštu, v ktorej sa do seba zaľúbia zemiaky a pečené mäsko....
Grilovaný losos s pomarančovo-vanilkovým confit a bazalkovým prelivom
Toto jedlo som sa naučil pripravovať počas môjho letného pobytu na pobreží Mainu, kde som pracoval...
Vianočná morka s gaštanovou plnkou
My máme na Vianoce, asi v našom kraji netradičné - morka s gaštanovou plnkou je super....
Medovníkovo-marcipánové guľky
Mnou vymyslený recept pri nečakanej návšteve. Pri mojom prvom pokuse som tým priam opila návštevu.
Kurča na pive so zemiakmi
Kurča rozporcujeme (môžeme ho aj vykostiť), osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozohriatom oleji zo...
Nepečené figovo-slivkové guľky
Tento recept parí k mojim obľúbeným, pretože ja nemusím šľahačkové a maslové krémy a tak...
Maľovaný perník
Dostala som desiatky zaručených receptov na výborné VIANOčNé medovníčky a perníčky, ale ani jeden z nich...
Berlínska suchá klobása
Mäso pomelieme na 3 mm mreži. Pridáme sanitru, mleté klinčeky, mleté nové korenie, ...
Domáca klobása so žemľou
Mäso zomelieme, pridáme žemle namočené v mlieku a vytlačené, soľ, korenie, postrúhanú citrónovú...
Ozajstná domáca klobása
Mäso zomelieme na väčšie kusy, pridáme koreniny, soľ a 200 ml vody.
Papriková klobása
Mäso nakrájame na väčšie kocky, osolíme, premiešame s rozotreným cesnakom a necháme stáť 4 –...
Jaternice s jablkami a slivkami
Olúpané jablká rozštvrtíme a vykrojíme z nich jadrovníky, dužinu potom nakrájame na menšie kúsky. Sušené...
Toast rybára z Algarve
Recept na nezvyčajnú kombináciu zdanlivo protichodný ingrediencií. Pre všetkých, ktorým lezú sardinky už hore krkom...
Jaternicová omeleta
Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku...
Jelítka a jaternice v lístkovom ceste
Cibuľu nakrájame najemno. Osmažíme ju na miernom ohni v hrnci, pridáme cukor a necháme skaramelizovať za...
Pomsta pytliaka Samuela
Už si nepamätám, prečo tento recept dostal názov aký má. Videl som ho pred ôsmimi...
Podhrdlina
Z vývaru vyberieme uvarený podbradok, ako aj bravčovú pečeň, ktorú sme varili približne 20 min....
Francúzske biele jelítka
Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...