Foto: egreska
Postup
-
1
V miske zmiešajte žltka,vodu a olej do hladka.Pridajte muku s pdp a cukor a miešajte kym bude hmota bez hrudiek.Žltkovu masu si rozdelte do dvoch misiek.Vmiešajte 10 g muky do jednej misky a 8 g kakaa do druhej.Bielka si vyšlahame do tuha,po lyzičkach pridavame cukor a nakoniec škrob.POlovicu bielkovej masy vmiešajte do bielej hmoty,polovicu do kakaovej.
- 2
Miešajte jemne ,pomaly az kym sa sneh pekne nespojí s masou.Nalejte striedavo do vymastenej a vysypanej formy.Pečieme na 170 st asi 50 min.
- 3
Ked toto cesto vyskušate ,budete v siedmom nebi.Akoby ste jedli oblačik..Všetky babovkove recepty date bokom :-))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tortička,cesto je velmi jemnučke ale ak sa posnažíš malo by sa dat prekrojit..
tilda,vyskušaj ale ak do tej starej srnčej formy tak urob len z pol davky..