Alsaská pivná polievka

katuskapd - fotkakatuskapd, 7. marca 2010
4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 k
1 ks
100 g
2 dcl
1 ks
1 l
1/2 l




Postup

  1. 1

    Na masle speňte nadrobno pokrájanú cibuľu a na kolieska pokrájaný pór. Pridajte hladkú múku, pomiešajte a krátko osmažte. Pridajte pivo, vývar, soľ, korenie a varte asi 20 min. Uvarenú polievku rozmixujte, pridajte smotanu rozmiešanú so žĺtkom a ešte krátko mixujte. Zvlášť rozmixujte postrúhanú karotku so smotanou. Podávajte tak, že na tanier dajte kôpku karotky so smotanou a opatrne dolejte krémovú polievku.

Diskusia k receptu

sjuz
Toto som mala v pláne pridať aj ja:)
forneta
wašne fr. recept...? bo ja zbieram recepty z fr. kuchyne...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia