Zemiakové nočky s cícerom a mušľami

Zdenka Mlynarčíková
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 5. marca 2010
Zemiakové nočky s cícerom a mušľami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

500 g
300 ml
250 g
100 g
2 ks
1 dl
1 dl
2 strúčiky
1 ks
1 dl




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme cícer, rozmrazené mušle, pasírované paradajky, soľ, čierne korenie, korenie na ryby a bobkový list. Spolu restujeme, podlejeme bielym vínom a vývarom.

  2. 2

    Zmes spojíme s uvarenými cestovinami – gnocchi. Servírujeme studené s postrúhaným parmezánom a čerstvou pažítkou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Cícer má príjemnú chuť, je zdrojom bielkovín, vlákniny, polysacharidov, vitamínov a minerálnych látok a obsahuje málo sodíka a tukov. Využíva sa ako súčasť mnohých diét.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia