Zemiakové nočky s cícerom a mušľami
Zdenka Mlynarčíková
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 5. marca 2010
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 5. marca 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme cícer, rozmrazené mušle, pasírované paradajky, soľ, čierne korenie, korenie na ryby a bobkový list. Spolu restujeme, podlejeme bielym vínom a vývarom.
- 2
Zmes spojíme s uvarenými cestovinami – gnocchi. Servírujeme studené s postrúhaným parmezánom a čerstvou pažítkou.
- 3
NÁŠ TIP: Cícer má príjemnú chuť, je zdrojom bielkovín, vlákniny, polysacharidov, vitamínov a minerálnych látok a obsahuje málo sodíka a tukov. Využíva sa ako súčasť mnohých diét.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu