Ruské pirohy

egreska - fotkaegreska, 6. marca 2010
Ruské pirohy
Foto: egreska

Suroviny

Cesto:
600 g
1/2
2-2,5 dcl
50 ml
1/2 čl
1,5 čl
1
PLNKA:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto si vymiesime a nechame 1 hodinu kysnut.Na cibulke podusime huby,pridame slaninku alebo klobasku.Ale mozu byt aj bez masa,ak nemate chut na masove.Zmiešame to cele so zemiakmi,osolime ,okorenime.Cesto si bud vyvalkame alebo s neho odtrhame kusky a plnime plnkou,dobre uzavrieme a vypražame na oleji.Vobec nie su mastne,vyborne su aj same ale my sme mali s dusenou kyslou kapustou.

Diskusia k receptu

cistinka
Tento recept ma zaujal....chutnala som niečo podobné...takže si ho beriem k sebe :-)
haninka
Môžu byť aj s inou plnkou? Napríklad s lekvárom? Takéto podobné sme si kupovali za študentských čias v Banskej Bystrici. Chutili fantasticky, ale ak si dobre pamätám mali aj inú plnku. Vyskúšam.
egreska
určite by mohli byt aj na sladko,makovo-lekvarove alebo ine ale treba zmenit množstvo soli a cukru v ceste..
sovka62
Recept som už vytlačila, aj uložila a bude čakať v poradí, lebo pridávaš toľko perfektných receptov, že nestíham. Ďakujem.
japany
no hura na takyto recept som dlho čakala,raz som ho davno jedla aj s červenou kapustou dusenou bolo to fajné,mňam, akurat švagrina zabudla ako ho robievala tak som recept nemala,super.....dakujeeeem
sjuz
výborné, pridávam do knihy a je v poradí v jedálničku:)
ernest
Na vareche som kratko no nestiham hladiet ake poklady tu su Vdaka
bozulka
Ruské pirohy s rôznymi plnkami na sladko aj na slano som robievala už dávno.Mala som priateľky-rusky,ktoré veľmi dobre varili a vela som sa od nich naučila,ale žial nezapísala -myslela som -naivná ,že si to budem pamätať.Čerta starého som si zapamätala.Občas sa mi niečo pripomenie ako teraz keď čítam recept.Ale už mám jednu Ruskú kuchyňu a ešte budú´ďalšie,tak až sa vzdelám a vyskúšam potom sa podelím s receptami.
Tie kamarádky pirohy nevysmážali,ale piekli v trúbe.
V šesťdesiatych rokoch som chodievala na smažené tvarohové a makové pirohy do Avionu v Blave,ale preto,že som ich jedávala teplé a s veľkou chuťou/bola som hladná/ bývalo mi ťažko tak som prestala.Môžem ich vyskúšať teraz čo to urobí!!!
brigita
Robievala som podobné z mletým mäsom alebo makové zo slivkovým lekvárom a tiež boli výborné. Kedysi sme na ne chodili cestou zo školy .
milan2
Tak toto som chcel už dávno urobiť, konečne mám recept.
zdenkas
Toto musím v dohľadnej dobe spraviť,aj na sladko aj na slano.Mňam.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha