Recept som dávnejšie našla napísaný na kuse papiera, ktorý bol vložený v časopise v čakárni u lekára a odvtedy ho často robievam, napríklad i Zobraziť celý popisRecept som dávnejšie našla napísaný na kuse papiera, ktorý bol vložený v časopise v čakárni u lekára a odvtedy ho často robievam, napríklad i vtedy, keď príde moja priateľka, ktorá neje mäsko a tá to vždy ocení :-)
príprava
Postup
-
1
Postrúhané tri druhy syra (napr. Ementál, Eidam, údený, ale záleží na vašom výbere) vymiešame s maslom, smotanou a bryndzou. Smotanu som použila už aj kyslú, ba aj som ich skombinovala navzájom, ale celý téglik sa mi zdá veľa - isto to spoznáte pri miešaní samé/sami. Do hmoty môžeme ( a nemusíme) pridať mletú papriku i trošku soli, ale chutia aj bez toho, tiež záleží na výbere syra, ak je slanší, netreba snáď soliť. Vlhkou dlaňou formujeme malé guľky a tie nakoniec obalíme v zvyšnom syre. Hotové ich dáme trošku "schladiť" do chladničky, nakoniec dozdobíme višňami. Skúšala som však zdobiť aj paradajkou, kyslou uhorkou, zaváranymi hubami, obaľovala som guľky aj v kokose, mletých slaných mandliach, mletých orechoch, skrátka medze sa tu nekladú, záleží na chuti i surovinách, ktoré máme k ruke, ale základný predpis je naozaj chutný. Je to rýchly a vďačný recepis a výsledkom bude návšteva milo prekvapená - teda dúfam ;-)
- 2
Počet porcií je opäť rôzny, záleží na veľkosti guliek.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu