Cestovinový šalát so šafranom a s ovčím syrom

redakcia - fotkaredakcia, 5. marca 2010

Suroviny

200 g
 štipka
100 ml
1 ks
1 ks
1 strúčik
10 ks
1 ks
4 PL
3 PL
70 g




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode , scedíme ich a necháme odkvapkať. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno, rovnako aj očistenú čili papričku. Cesnak nasekáme na väčšie kúsky, umytú nelúpanú cuketu rozkrájame na kocky, paradajky rozštvrtíme.

  2. 2

    Na panvici v rozpálenom oleji urestujeme najprv cibuľu s papričkou a cesnakom, potom pridáme cuketu, podusíme a nakoniec prisypeme rajčiny. Osolíme a okoreníme, zalejeme pomarančovou šťavou zmiešanou so šafranom a s vínnym octom.

  3. 3

    Premiešame a už len krátko asi 5 minút podusíme. Cestoviny premiešame so zeleninovou zmesou, navrch nasypeme nastrúhaný syr a nasekané bylinky. Pred podávaním necháme dobre vychladiť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia