Cesnaková nátierka

dadesa - fotkadadesa, 7. marca 2010
15 minút
príprava

Suroviny

3 - 4 strúčiky
250 - 300 g
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Postrúhaný syr, pretlačený cesnat a tatarku zmiešane, nemusíme ani dochucovat soľou. Cesnaku môžeme sať aj viac, podľa vlastnej chuti. Natierka je vhodna na očká s klobáskou ;)

Diskusia k receptu

sjuz
Áno, toto poznám:), je to však trošku ťažšie na žalúdok...
ampara
Ja robím trochu iný variant: do kyslej smotany sa nastrúha údený tvrdý syr a pridá sa pretlačený cesnak. Je to asi trochu ľahšie na žalúdok ako s tatarkou, ale proti gustu.......
bozulka
Ja robím tiež iný variant -200g tvrdý syr,2 strúčiky cesnaku,2-3 lyžice ochutenej majolky,zamiešam a pridám trošku mlieka aby nátierka nebola moc hustá.Podávam na plátku veky,ozdobím 3 plátkami čerstvej uhorky.
sovka62
Aj ja robím s majolkou, recept som nepridala, lebo už bol zverejnený. Je vynikajúca a myslím, že každá, ktorú ste tu spomenuli. Proste cesnak a syr a niečo, čo to drží pokope - neodolateľné.