Ríbezle ako brusnice

brigita - bez fotkybrigita, 5. marca 2010

Suroviny

1 kg
0,80 kg
8 ks
1 celá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rýbezle škoricu a klinčky s cukrom uvaríme , hneď dáme do menších pohárov a 10 miút sterilizujeme.

  2. 2

    Podávame k divine, varenému masu, sviečkovej alebo ako ja na puding, namiesto kompotu.

Diskusia k receptu

haninka
Sú naoaj veľmi dobré. Len ja ich predtým prelejem vodou s octom/ netuším prečo, snáď aby viac pripomínali brusnice/ a po uvarení ich otočím hore dnom. Nesterilizujem.
jozefj
Ja dávam ešte 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1/2 dl octu , nesterilizujem ,varím 20 minút. Nie sú sice ako brusnice ale sú dobre.
sracz
Srdečne pozdravujem všetkých "feinschmekrov" diviny. Túto prílohu pripravujem podobným spôsobom aj ja. Naviac, si tu v Iowa Des Moines môžeme pochutnať aj na cranberry (podľa informácií z Košíc u nás rastie niekde na Liptove /Važecké Lúky?/ pod názvom žieravica močiarna); všetky bobuľoviny v angličtine, teda aspoň väčšina, končia na ... berry. Cranberry zvyknem miešať s blueberry (božské slovenské čučoriedky) a veruže tento džemík je super pod nadstavovaný krém do "narodeninovskej" orechovej torty. Bars fajne_prudko jedlé! Tiež aj ja nesterilizujem, ale hneď za horúca nalievam do fliaš. Dobrú chuť, veľa dobrých nápadov a dozdziveňa - Ferry_Srácz (t. j. košický chalan)!