Cesnačka

js9mxd - fotkajs9mxd, 6. marca 2010

Je to jednoduchý recept a varím ho keď potrebujem prečistiť alebo po preflámovanej noci.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 KL
5 ks
1 KL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť. Pridáme korenie, kmín a soľ. Ak sú zemiaky uvarené, rozpustíme si masť a prudko opražíme rozmačkaný cesnak, nie veľmi ale len kým ostane biely, potom pridáme papriku a zalejeme troškou vody aby nám nezhorela lebo zhorkne. Všetko vlejeme do zemiakov a ešte chvíľku varíme. Na koniec dochutíme vegetou. Podávame so starým chlebom nakrájaným na kocky.

Diskusia k receptu

slnieckosom
No aké chute si mi narobil? :-) Ďakujem, že si mi ju pripomenul - aj keď nie kvôli flámu, ale mám nádchu, aspoň pobeží " kamoš" vírus zo mňa von ;-)
sjuz
Mňam, cesnačka aj pri chorobe zaberá. Ja dávam na malé kocky zemiačky variť, do toho mletú rascu, červenú sladkú papriku, vňať celerovú a petržlenovú, ktoré po uvarení vyberiem, vegetu či kocku, a do hotovej pridám kopec postrúhaného cesnaku, a už nevarím. Posypem čerstvou vňaťkou.
evanaaa
Mama tuto polievku robievala vacsinou vtedy,ked robila cestoviny,vodu nezliakla,ale spravila zaprazku,do ktorej rozdrvila cesnak,dala mletu papriku ,vliala do tej vody dochutila solou,trochu povarila.Nakoniec osmazila na kocky starsi chlieb a ten tam pridala,alebo par cestovin,ktore prave robila.Chutilo to aj tak.
cinkla
Ja milujem cesnakovu polievku trosku inak - taku bleskovku bez zemiakov. Poslem recept, dobre ?
helca103
toto tiež môžeme ,rýchla klasika........a s opečeným chlebom mňam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia