Vodu, v ktorej som varila údené mäso, som vždy vylievala. Raz ma prichytila suseda, pôvodom z Liptova, a uchytila hrniec i s vodou. Asi Zobraziť celý popisVodu, v ktorej som varila údené mäso, som vždy vylievala. Raz ma prichytila suseda, pôvodom z Liptova, a uchytila hrniec i s vodou. Asi o trištvrte hodiny ho priniesla späť, ale už v ňom bolo niečo iné, veľmi dobré. Ide Veľká noc, bude sa variť údené, tak skúste.
príprava
Postup
-
1
Do hrnca nalejte vodu, v ktorej ste varili údené mäso. Pridajte vodu z kyslej kapusty. Ochutnajte, ak je príliš slaná, zrieďte troškou čistej vody. Priveďte do varu a zavarte široké domáce rezance. A je to hotové.
PS:
Inac polievka je super a presne odzrkadluje staroslovensku kucharku kde sa aj z h.. sa dal upliect bic , pridam si ho dakujem
Čo sa týka E-čiek samozrejme nemá sa to preháňať ako hovorí Sovka-všetko s mierou,ale ani sa toho báť ako nás "strašia vedci.Vodu kážu a víno pijú".Moja maminka mala veľmi rada údené a posledných 5O rokov bolo dosť často nielen vlastné,ale neskôr aj kupované,milovala tučné mäsá,kačice ,bravčové a sliepky to bola jej strava,prílohy nemusela ani chlieb iba ak do bielej kávy "nadrobiť" zeleninu a ovocie tiež nemusela.Trvalo mi hodnú chvíľu než som pochopila prečo u mňa nechce byť dlhšie ako 2-3 týždne.Raz sa mi priznala,že síce varím veľmi dobre ale "moc dietno". Chválabohu dožila v plnom zdraví do 94 rokov.Asi mala dobrý metabolizmus čo u mňa nejako nefunguje.Bola presná polovica zo mňa.Pritom sa stravujem vpodstate veľmi zdravo na relatívne zdravých potravinách,málo tuku,chudé mäsá,veľa rýb,zeleniny a ovocia.....Tak vlastne ako to je ????
Myslím, že všetkého s mierou...teda aj toho, čo všetko môžem dostať napr. aj z glutamanu :-))