Lasagne so zemiakmi a baklažánom
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 5. marca 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Postup
-
1
Uvaríme cestoviny, lasagne v osolenej vode. Očistené zemiaky pokrájané na kolieska a uvaríme, baklažán nakrájame na plátky a orestujeme ho na olivovom oleji.
- 2
Pripravíme si bešamel, ktorý zmiešame so žĺtkom, nastrúhaným parmezánom a nastrúhaným muškátovým orechom a nakoniec pridáme maslo.
- 3
Do formy na pečenie postupne vrstvíme uvarené cestoviny, potrieme ich olejom, na ne poukladáme vrstvu varených zemiakov, polejeme ich bešamelom, dáme vrstvu baklažánu, ktorý posypeme nastrúhanou údenou mozzarellou, na vrch dáme bešamel. Znova postup zopakujeme podľa množstva surovín.
- 4
Nakoniec lasagne posypeme strúhaný syrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi na 20 min. Podávame teplé s postrúhaným parmezánom.
- 5
NÁŠ TIP: Lasagne pripravíte aj tak, že ich vopred neuvaríte, ale ich kladiete do zapekacej nádoby suché. Uvaria sa potom v bešameli a omáčke počas pečenia. Veľmi chutné sú aj s bolonskou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Suhlasim to ma tak 10,000 kalorii asi ako 3 big Mac
( este ai aj bocik co som pridal je daleko v pozadi s kalorickou hodnotou)