Lasagne so zemiakmi a baklažánom

Zdenka Mlynarčíková
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 5. marca 2010
Lasagne so zemiakmi a baklažánom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie

Suroviny

125 g
250 g
250 g
65 g
2 PL
250 g
1 ks
45 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Uvaríme cestoviny, lasagne v osolenej vode. Očistené zemiaky pokrájané na kolieska a uvaríme, baklažán nakrájame na plátky a orestujeme ho na olivovom oleji.

  2. 2

    Pripravíme si bešamel, ktorý zmiešame so žĺtkom, nastrúhaným parmezánom a nastrúhaným muškátovým orechom a nakoniec pridáme maslo.

  3. 3

    Do formy na pečenie postupne vrstvíme uvarené cestoviny, potrieme ich olejom, na ne poukladáme vrstvu varených zemiakov, polejeme ich bešamelom, dáme vrstvu baklažánu, ktorý posypeme nastrúhanou údenou mozzarellou, na vrch dáme bešamel. Znova postup zopakujeme podľa množstva surovín.

  4. 4

    Nakoniec lasagne posypeme strúhaný syrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi na 20 min. Podávame teplé s postrúhaným parmezánom.

  5. 5

    NÁŠ TIP: Lasagne pripravíte aj tak, že ich vopred neuvaríte, ale ich kladiete do zapekacej nádoby suché. Uvaria sa potom v bešameli a omáčke počas pečenia. Veľmi chutné sú aj s bolonskou omáčkou.

Diskusia k receptu

jarco
Údená mozzarella? Niežeby mi po takom syre srdce pišťalo, skôr naopak, ale také čudo som ešte nevidel. Lasagne so zemiakmi? Lasagne sú dosť ťažké jedlo, najmä vďaka bešamelu, a táto kombinácia mi pripadá byť extrémne ťažko stráviteľná, hoci v nej nie je mäso. Vôbec nie som proti novým kombináciám, ale toto sa mi zdá byť prekombinované.
2010
Jarco,
Suhlasim to ma tak 10,000 kalorii asi ako 3 big Mac
( este ai aj bocik co som pridal je daleko v pozadi s kalorickou hodnotou)
butcher
a nemusím byť ani šéfkuchár, aby som vedel, že cestoviny sa nepredvárajú
retig
Pridávam sa k Jarcovi. Predovšetkým je to prekombinované, lenže takých receptov je na vareche vééééľmi veľa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia