Jemný makový koláč

janka0880 - bez fotkyjanka0880, 7. marca 2010
Jemný makový koláč
Foto: janka0880
30 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

350 g
30 g
150 g
2
3 lyžice
20 g
1/2
150 g
180 g
180 g
180 g
1
2 dl
4




Postup

  1. 1

    Z preosiatej múky s cukrom, margarínu, žĺtkov a mlieka spracujeme na doske cesto, ktoré rozvaľkáme a prenesieme za pomoci valčeka na vymastený plech. Povrch cesta potrieme džemom.

  2. 2

    Potom si pripravíme makové cesto zmiešaním maku, múky, cukru, kypriaceho prášku s mliekom, ktoré skypríme vyšľahaným tuhým snehom z bielkov a navrstvíme ho na prvé cesto potreté džemom. Upečieme v stredne vyhriatej rúre.

  3. 3

    Upečený koláč posypeme práškovým cukrom a pokrájame na polodlhé rezy.

Diskusia k receptu

jozefj
Zaujímave a určite aj dobre .Pridávam do mojej k .k.
havino
aj ja som si pridala do k.k., makové možem stale




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia