Foto: janka0880
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Z preosiatej múky s cukrom, margarínu, žĺtkov a mlieka spracujeme na doske cesto, ktoré rozvaľkáme a prenesieme za pomoci valčeka na vymastený plech. Povrch cesta potrieme džemom.
- 2
Potom si pripravíme makové cesto zmiešaním maku, múky, cukru, kypriaceho prášku s mliekom, ktoré skypríme vyšľahaným tuhým snehom z bielkov a navrstvíme ho na prvé cesto potreté džemom. Upečieme v stredne vyhriatej rúre.
- 3
Upečený koláč posypeme práškovým cukrom a pokrájame na polodlhé rezy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu