Kapustníky/Zelníky/ z kyslej kapusty

bozulka - fotkabozulka, 5. marca 2010

Tento recept je z jednej kucharskej knihy od Nadi Konvalinkovej.A v tomto čase "zelníky " často robievam lebo je treba pomaličky zpracovať zásoby kyslej kapusty.

4
porcie
15 minút
príprava
30-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
podľa potreby
1 ks
podľa chuti,asi malú lyžičku
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kyslú kapustu vymačkáme,pokrájame na menšie kúsky a dáme do misy,pridáme múku vajíčko,koreniny,vegetu a ešte vlažnú slaninku,dosálame opatrne. Urobíme cesto ako na zemiakové placky,také redšie a na horúcom oleji vysmážame a vysmážame.....pekne do chrumkava. Keď je všetko hotové a nevychytali to ostatní z taniera,tak môžeme zasadnúť a ochutnať.K tomu veľmi chutí biele vinko alebo pivo a keď sú v domácnosti ešte neplnoletí tak aj horúci čajík.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Práve som dopísala recept na halušky z dvojakou kapustou a už je tu ďalší recept na kapustu ,teraz je aktuály kapusta je teraz ´´ v kurze´´ treba vyskúšať niečo nové.
1x kofi
bozulka koľko tam ide približne múky.Díky,,,