Nepamätám, odkiaľ mám tento recept, prosto je v mojej zbierke :-) Mám rada rýchle a zaujímavé "miešaniny", túto mám tiež overenú a s Zobraziť celý popisNepamätám, odkiaľ mám tento recept, prosto je v mojej zbierke :-) Mám rada rýchle a zaujímavé "miešaniny", túto mám tiež overenú a s úspešným ohlasom návštev.
porcií
príprava
Postup
-
1
Hrušky (nesmú byť prezreté), nakrájame pozdĺžne na polovičky, vnútro mierne vydlabeme a naplníme bryndzovou nátierkou. Ak je časová tieseň, môžeme použiť aj kupovanú nátierku, ale ja si rýchlo vymiešam bryndzu s maslom a prípadne s mäkkým syrom v črievku, s troškou soli, s troškou pomletej rasce, červenou mletou paprikou a postrúhanou malou cibuľkou. Naplnené hrušky zdobíme nakoniec čerstvou kápiou a čerstvou petržlenovou vňaťou. V recepte sa nepíše, či sa majú hrušky podávať bez šupky, ale mne to tak viac chutilo, skúste :-) Aj bryndzová nátierka je na vašom výbere surovín, ponúkla som svoju rýchlu variantu. Je to naozaj zaujímavá a osviežujúca pochúťka :-)
Ja si tiež majonézu robím z dôvodov tebou spomímaných, ale ako mladá gazdinka som ju nevedela robiť, veľakrát sa mi "zdrgla", tak som dala kúpenú...Odvtedy som sa ale naučila byť pri jej výrobe trpezlivá a neviem, či to pomáha, ale suroviny na ňu mám nachystané vopred, nech majú rovnakú teplotu :-))
Aj keď cesnakovú robievam aj ja, no táto je niečím iná:)
Sovka - nepridáte recept na ten šalátik s mäkom:)?
Recept zaujímavý, slnieckosom, niekedy skúsim - keď budú sladké hrušky:)