Hrušky plnené bryndzovou nátierkou

slnieckosom - fotkaslnieckosom, 6. marca 2010

Nepamätám, odkiaľ mám tento recept, prosto je v mojej zbierke :-) Mám rada rýchle a zaujímavé "miešaniny", túto mám tiež overenú a s Zobraziť celý popisNepamätám, odkiaľ mám tento recept, prosto je v mojej zbierke :-) Mám rada rýchle a zaujímavé "miešaniny", túto mám tiež overenú a s úspešným ohlasom návštev.

12 - 14
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

6-7 ks
cca 400 g




Postup

  1. 1

    Hrušky (nesmú byť prezreté), nakrájame pozdĺžne na polovičky, vnútro mierne vydlabeme a naplníme bryndzovou nátierkou. Ak je časová tieseň, môžeme použiť aj kupovanú nátierku, ale ja si rýchlo vymiešam bryndzu s maslom a prípadne s mäkkým syrom v črievku, s troškou soli, s troškou pomletej rasce, červenou mletou paprikou a postrúhanou malou cibuľkou. Naplnené hrušky zdobíme nakoniec čerstvou kápiou a čerstvou petržlenovou vňaťou. V recepte sa nepíše, či sa majú hrušky podávať bez šupky, ale mne to tak viac chutilo, skúste :-) Aj bryndzová nátierka je na vašom výbere surovín, ponúkla som svoju rýchlu variantu. Je to naozaj zaujímavá a osviežujúca pochúťka :-)

Diskusia k receptu

sovka62
Na prvý pohľad zvláštna kobinácia, ale hrušky aj bryndzovú nátierku máme radi a myslím, že i spolu by to mohlo chutiť. A chválim ťa, že si robíš nátierky doma. U nás by kupovanú asi nikto nejedol, čertvie čo do nej dali (mám podozrenie, že suroviny, ktoré sú po alebo tesne pred skončením záručnej lehoty). Majonézový šalát sa u nás jedáva tak dva razy do roka, ale aj ten musí byť domáci a majonéza tiež domáca, z čerstvých vajec z overeného chovu. Do vlašského dokonca nedávam salámy, ani šunky, uvarím si kuriatko, nechám vychladnúť, vykostím, pokrájam.... mňam.
slnieckosom
Moja milá sovka, ďakujem :-)))
Ja si tiež majonézu robím z dôvodov tebou spomímaných, ale ako mladá gazdinka som ju nevedela robiť, veľakrát sa mi "zdrgla", tak som dala kúpenú...Odvtedy som sa ale naučila byť pri jej výrobe trpezlivá a neviem, či to pomáha, ale suroviny na ňu mám nachystané vopred, nech majú rovnakú teplotu :-))
sjuz
Určite, domáce nátierky sú najlepšia voľba, ako vraví Sovka:), no jedinú, ktorú milujem, je cesnaková z Kauflandu:)
Aj keď cesnakovú robievam aj ja, no táto je niečím iná:)
Sovka - nepridáte recept na ten šalátik s mäkom:)?
Recept zaujímavý, slnieckosom, niekedy skúsim - keď budú sladké hrušky:)
slnieckosom
sjuz - verím, že si pochutí celé osadenstvo :-))) Viem, vyzerá to všelibarsjako, ale je to naozaj drobná lahôdka :-)
sjuz
veď sú tam samé dobré vecičky:)
mirci25
Robila som ako predjedlo na včerajší Valentín. Keďže tu bryndzu nekúpim, plnila som syrom typu camembert s modrou plesňou.Určite ešte urobím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia