
Baraní vývar so zemiakovými haluškami
Veľa ľudí tvrdí, že baraninu neje kvôli vôni. Je to však veľmi zdravé mäsko, a ak máte možnosť sa dostať k mladej baraninke, neváhajte....

Slovenská huspenina
Pozrite si, ako pripravujú huspeninu Jozef Mak a šéfkuchárka Ivana Havelová.

Plnka (polnina) uvarená v hrnčekoch
Už dlho sme s mamkou rozmýšľali, ako urobiť našu tradičnú dedinskú polninu (plnku) tak, aby...

Kurací vývar so šafranovými rezancami
Uvaríme klasický kurací vývar, na ktorý použijeme kuracie mäso a údené kosti (kúpime už zaúdené u mäsiara),...

Silný miešaný vývar
Všade počúvam ódy na vývar z viacerých druhov mäsa, tak som dnes skúsila. Skutočne je...

Falošná čínska polievka
Keď potrebujete rýchlo nakŕmiť hladošov, určite vám príde vhod rýchly recept so slovenskými surovinami.

Vývar s riasou wakame, pastou miso a mungo klíčkami
Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kusy, cibuľu necháme v celku. Všetko dáme...

Vývar s hovädzinou a so zeleninou
Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, ...

Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú trávenie a telo dobijú vitamínmi....

Sviečkovica s blanšírovanou zeleninou a vývarom
Hovädziu sviečkovicu očistíme, okoreníme a osolíme. Sprudka ju opečieme z každej strany na rozohriatom olivovom...

Hydinový vývar s chuťou Talianska
Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám,...

Čirý hovězí vývar se žloutkem
Miluju hovězí vývar vařený tímto způsobem, dochucený žloutkem.

Vývar z teľacích kostí
Je to doma vyrobený polotovar. Využitie je variabilné. Ako aj obmieňanie prísad a korenín...

Vývar s macesovými knedličkami
Dobrý vývar nikdy nie je zlý. Po dlhšom uvažovaní som sa rozhodol skúsiť urobiť vývar s...