Kuracia polievka
Kuracia polievka

Hydinový vývar s chuťou Talianska

siuuu - fotkasiuuu, 21. júla 2019
Hydinový vývar s chuťou Talianska
Foto: siuuu

Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám, že musel byť každú nedeľu - kurací alebo hovädzí, výnimočne Zobraziť celý popisMäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám, že musel byť každú nedeľu - kurací alebo hovädzí, výnimočne iba zeleninový. Potom som mala obdobie, že som ho nemohla ani vidieť. Ale znovu mi zachutil a pripravujem ho často. Recept pozná každý - ja som sa od Gigiho (majiteľ predajne talianskych potravín u nás v meste) dozvedela vychytávku, ktorú odvtedy používam - dať variť do kuracieho vývaru tvrdé kraje z parmezánu - dodá mu to v pozadí úžasnú chuť.

10 minút
príprava
120-240 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (stehná, chrbáty, prsia)
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Postupujeme klasickým spôsobom - do studenej vody vložíme všetky suroviny a pomaličky na miernom ohni varíme 2-4 hodiny. Potom zeleninu (ja dávam veľké kusy), vyberieme a pokrájame na menšie kúsky, mäso oberieme z kostí, kôru z parmezánu vyberieme a vyhodíme.

  2. 2

    Podávame so zavárkou podľa chuti - u nás najviac idú krupicové halušky s parmezánom a bylinkami (vajíčko, detská krupica, strúhaný parmezán, bylinky a štipka prášku do pečiva).

  3. 3

    Táto úprava s parmezánom sa hodí ku kuraciemu alebo zeleninovému vývaru. Od množstva kôry závisí intenzita výslednej chuti a vône - zvyčajne dávam taký 5-8 cm kus, alebo 2-3 menšie kúsky kôry. Kôru pred vložením do vody dobre umyjeme.

Diskusia k receptu

45678
Veľmi efektná fotka a všimla som si aj srdiečka,milé:-) tento trik používam dlhšie,tiež mi ho prezradil jeden skúsený kuchár,ale naozaj,treba iba kúsok kôrky...to,ale Ty vieš :-) do halušiek som nedávala syr,ale určite vyskúšam podľa teba..
2x haji a siuuu
haji
Hmm, tento recept je pro mě výzva. O chuti této polévky nepochybuji, i samotné foto je velmi chutné a utěšené! Děkuji za inspiraci!
1x siuuu
farbuska
Veľmi pekne vyzerajúca polievočka. Do vývaru by mi parmezán neprišiel na um, ale kôrku dávam vyvariť do iných polievok - najmä paradajkovej, ale aj minestrone, fazuľovej a pod. Vyskúšam i takto. Vďaka.
1x siuuu
siuuu
@45678 (21.7.2019 19:57)

ja milujem parmezán - tiež som robila roky bez syra, ale aj keď robím klasický vývar tak parmezánové halušky mu dodajú takú super chuť
siuuu
.. ja ho dávam do francúzskej cibulačky, to je potom nebeská chuť, musím skúsiť aj do paradajkovej, kam sa super hodí
1x haji