Kuracia polievka
Kuracia polievka

Hydinový vývar s chuťou Talianska

siuuu - fotkasiuuu, 21. júla 2019
Hydinový vývar s chuťou Talianska
Foto: siuuu

Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám, že musel byť každú nedeľu - kurací alebo hovädzí, výnimočne iba zeleninový. Potom som mala obdobie, že som ho nemohla ani vidieť. Ale znovu mi zachutil a pripravujem ho často. Recept pozná každý - ja som sa od Gigiho (majiteľ predajne talianskych potravín u nás v meste) dozvedela vychytávku, ktorú odvtedy používam - dať variť do kuracieho vývaru tvrdé kraje z parmezánu - dodá mu to v pozadí úžasnú chuť.

10 minút
príprava
120-240 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (stehná, chrbáty, prsia)
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Postupujeme klasickým spôsobom - do studenej vody vložíme všetky suroviny a pomaličky na miernom ohni varíme 2-4 hodiny. Potom zeleninu (ja dávam veľké kusy), vyberieme a pokrájame na menšie kúsky, mäso oberieme z kostí, kôru z parmezánu vyberieme a vyhodíme.

  2. 2

    Podávame so zavárkou podľa chuti - u nás najviac idú krupicové halušky s parmezánom a bylinkami (vajíčko, detská krupica, strúhaný parmezán, bylinky a štipka prášku do pečiva).

  3. 3

    Táto úprava s parmezánom sa hodí ku kuraciemu alebo zeleninovému vývaru. Od množstva kôry závisí intenzita výslednej chuti a vône - zvyčajne dávam taký 5-8 cm kus, alebo 2-3 menšie kúsky kôry. Kôru pred vložením do vody dobre umyjeme.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Veľmi efektná fotka a všimla som si aj srdiečka,milé:-) tento trik používam dlhšie,tiež mi ho prezradil jeden skúsený kuchár,ale naozaj,treba iba kúsok kôrky...to,ale Ty vieš :-) do halušiek som nedávala syr,ale určite vyskúšam podľa teba..
Hmm, tento recept je pro mě výzva. O chuti této polévky nepochybuji, i samotné foto je velmi chutné a utěšené! Děkuji za inspiraci!
Veľmi pekne vyzerajúca polievočka. Do vývaru by mi parmezán neprišiel na um, ale kôrku dávam vyvariť do iných polievok - najmä paradajkovej, ale aj minestrone, fazuľovej a pod. Vyskúšam i takto. Vďaka.
@45678 (21.7.2019 19:57)

ja milujem parmezán - tiež som robila roky bez syra, ale aj keď robím klasický vývar tak parmezánové halušky mu dodajú takú super chuť

Pridaj komentár k receptu: