Hydinový vývar s chuťou Talianska
Foto: siuuu
Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám, že musel byť každú nedeľu - kurací alebo hovädzí, výnimočne Zobraziť celý popisMäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám, že musel byť každú nedeľu - kurací alebo hovädzí, výnimočne iba zeleninový. Potom som mala obdobie, že som ho nemohla ani vidieť. Ale znovu mi zachutil a pripravujem ho často. Recept pozná každý - ja som sa od Gigiho (majiteľ predajne talianskych potravín u nás v meste) dozvedela vychytávku, ktorú odvtedy používam - dať variť do kuracieho vývaru tvrdé kraje z parmezánu - dodá mu to v pozadí úžasnú chuť.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Postupujeme klasickým spôsobom - do studenej vody vložíme všetky suroviny a pomaličky na miernom ohni varíme 2-4 hodiny. Potom zeleninu (ja dávam veľké kusy), vyberieme a pokrájame na menšie kúsky, mäso oberieme z kostí, kôru z parmezánu vyberieme a vyhodíme.
- 2
Podávame so zavárkou podľa chuti - u nás najviac idú krupicové halušky s parmezánom a bylinkami (vajíčko, detská krupica, strúhaný parmezán, bylinky a štipka prášku do pečiva).
- 3
Táto úprava s parmezánom sa hodí ku kuraciemu alebo zeleninovému vývaru. Od množstva kôry závisí intenzita výslednej chuti a vône - zvyčajne dávam taký 5-8 cm kus, alebo 2-3 menšie kúsky kôry. Kôru pred vložením do vody dobre umyjeme.
Tiež kuracia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja milujem parmezán - tiež som robila roky bez syra, ale aj keď robím klasický vývar tak parmezánové halušky mu dodajú takú super chuť
.. rado sa stalo ;-)