Hydinový vývar s chuťou Talianska

siuuu - fotkaSiuuu, 21. júla 2019 12:35
Ďalšie recepty »
Hydinový vývar s chuťou TalianskaFoto: siuuu

Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám, že musel byť každú nedeľu - kurací alebo hovädzí, výnimočne iba zeleninový. Potom som mala obdobie, že som ho nemohla ani vidieť. Ale znovu mi zachutil a pripravujem ho často. Recept pozná každý - ja som sa od Gigiho (majiteľ predajne talianskych potravín u nás v meste) dozvedela vychytávku, ktorú odvtedy používam - dať variť do kuracieho vývaru tvrdé kraje z parmezánu - dodá mu to v pozadí úžasnú chuť.

10 min
príprava
120-240 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Postupujeme klasickým spôsobom - do studenej vody vložíme všetky suroviny a pomaličky na miernom ohni varíme 2-4 hodiny. Potom zeleninu (ja dávam veľké kusy), vyberieme a pokrájame na menšie kúsky, mäso oberieme z kostí, kôru z parmezánu vyberieme a vyhodíme.

  2. 2

    Podávame so zavárkou podľa chuti - u nás najviac idú krupicové halušky s parmezánom a bylinkami (vajíčko, detská krupica, strúhaný parmezán, bylinky a štipka prášku do pečiva).

  3. 3

    Táto úprava s parmezánom sa hodí ku kuraciemu alebo zeleninovému vývaru. Od množstva kôry závisí intenzita výslednej chuti a vône - zvyčajne dávam taký 5-8 cm kus, alebo 2-3 menšie kúsky kôry. Kôru pred vložením do vody dobre umyjeme.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist