Vývar s hovädzinou a so zeleninou
šéfkuchár a majiteľ Restaurantu 70 v Ostrove, 18. mája 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Suroviny
800 g |
|
500 g (na vývar) |
|
200 g |
|
80 g |
|
100 g |
|
2 ks menšie |
|
2 stonky |
|
1 ks |
|
10 guľôčok |
|
|
|
2 strúčiky |
|
|
|
150 g |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
čerstvé (bazalka, tymian, oregano) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, prilejeme asi tri litre vody, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu, bobkový list, celé korenie a trochu soli. Varíme asi dve hodiny.
- 2
Fenikel umyjeme a vyberieme hlúb, mrkvu, cuketu, zemiaky a stonkový zeler očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kúsky. V hrnci rozpálime olivový olej, pridáme zeleninu, cukor, paradajkový pretlak a krátko orestujeme.
- 3
Mäso z vývaru vyberieme. Vývar scedíme a zalejeme ním pripravenú orestovanú zeleninu. Pridáme drvené paradajky, najemno nasekaný cesnak a povaríme 10 minút. Nakoniec pridáme nasekanú bazalku, oregano, tymian a krátko povaríme.
- 4
Uvarenú kvetovú špičku nakrájame na tenké plátky, pri servírovaní vložíme do taniera a zalejeme pripravenou polievkou so zeleninou.
Tiež hovädzia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu