Vývar s hovädzinou a so zeleninou
šéfkuchár a majiteľ Restaurantu 70 v Ostrove, 18. mája 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Suroviny
| 800 g |
|
| 500 g (na vývar) |
|
| 200 g |
|
| 80 g |
|
| 100 g |
|
| 2 ks menšie |
|
| 2 stonky |
|
| 1 ks |
|
| 10 guľôčok |
|
|
|
|
| 2 strúčiky |
|
|
|
|
| 150 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 KL |
|
| čerstvé (bazalka, tymian, oregano) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, prilejeme asi tri litre vody, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu, bobkový list, celé korenie a trochu soli. Varíme asi dve hodiny.
- 2
Fenikel umyjeme a vyberieme hlúb, mrkvu, cuketu, zemiaky a stonkový zeler očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kúsky. V hrnci rozpálime olivový olej, pridáme zeleninu, cukor, paradajkový pretlak a krátko orestujeme.
- 3
Mäso z vývaru vyberieme. Vývar scedíme a zalejeme ním pripravenú orestovanú zeleninu. Pridáme drvené paradajky, najemno nasekaný cesnak a povaríme 10 minút. Nakoniec pridáme nasekanú bazalku, oregano, tymian a krátko povaríme.
- 4
Uvarenú kvetovú špičku nakrájame na tenké plátky, pri servírovaní vložíme do taniera a zalejeme pripravenou polievkou so zeleninou.
Tiež hovädzia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu