Hovädzia polievka
Hovädzia polievka

Vývar s hovädzinou a so zeleninou

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurantu 70 v Ostrove, 18. mája 2020
Vývar s hovädzinou a so zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
140 minút
príprava

Suroviny

800 g
500 g (na vývar)
200 g
80 g
100 g
2 ks menšie
2 stonky
1 ks
10 guľôčok
2 strúčiky
150 g
1 PL
1 KL
 čerstvé (bazalka, tymian, oregano)




Postup

  1. 1

    Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, prilejeme asi tri litre vody, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu, bobkový list, celé korenie a trochu soli. Varíme asi dve hodiny.

  2. 2

    Fenikel umyjeme a vyberieme hlúb, mrkvu, cuketu, zemiaky a stonkový zeler očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kúsky. V hrnci rozpálime olivový olej, pridáme zeleninu, cukor, paradajkový pretlak a krátko orestujeme.

  3. 3

    Mäso z vývaru vyberieme. Vývar scedíme a zalejeme ním pripravenú orestovanú zeleninu. Pridáme drvené paradajky, najemno nasekaný cesnak a povaríme 10 minút. Nakoniec pridáme nasekanú bazalku, oregano, tymian a krátko povaríme.

  4. 4

    Uvarenú kvetovú špičku nakrájame na tenké plátky, pri servírovaní vložíme do taniera a zalejeme pripravenou polievkou so zeleninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia