Bažantí vývar so zeleninou, s frkacúlami a mäsom
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. novembra 2020
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. novembra 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
1 ks očistený |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
1 ks menší |
|
1 ks |
|
2 ks menšia |
|
|
|
|
|
|
|
3-4 ks |
|
2-3 vetvičky |
|
|
|
4 l |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bažanta opláchneme pod studenou vodou, dáme do primeraného hrnca, zalejeme ho 4 litrami studenej vody, pridáme mrkvu, petržlen, zeler, pór, cibuľu, necháme vodu pomaly zovrieť a pozbierame z povrchu zrazené bielkoviny, tzv. šuminy, aby polievka ostala číra. Potom pridáme všetky koreniny, osolíme a na miernom ohni varíme 4 až 5 hodín.
- 2
Medzitým uvaríme cestoviny frkacúle (cestoviny typické pre Modru) v osolenej vode, prepláchneme ich v studenej vode, aby sa nezlepili.
- 3
Vývar po dokončení scedíme, vyberieme zeleninu, ktorú nakrájame a použijeme, a oberieme mäso z bažanta, ktoré tiež nakrájame a použijeme do polievky.
Tiež polievka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre