Slepačí vývar so zeleninou a s tymianovými rezancami
Patrik Stupňan
šéfkuchár wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 12. júna 2022
šéfkuchár wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 12. júna 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Sliepku, cibuľu a očistenú koreňovú zeleninu dáme do hrnca, napustíme studenú vodu, pridáme celé čierne korenie a soľ a na malom plameni varíme 6 hodín. Dochutíme korením a bylinkami.
- 2
Tymianové rezance: Múku a vajcia s nakrájaným tymianom a so soľou zmiešame a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme na tenký plát a necháme vysušiť. Potom cesto nakrájame na širšie pásy, uložíme na seba a nakrájame na rezance. Uvaríme.
- 3
Zo surovej koreňovej zeleniny a cukety vykrajujeme pomocou krájača guľôčky, ktoré oblanšírujeme - krátko povaríme, scedíme a schladíme studenou vodou. Zelenina nemá byť rozvarená, ale chrumkavá.
- 4
Vývar podávame s rezancami a oblanšírovanou zeleninou.
Tiež slepačia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu