Slepačia polievka
Slepačia polievka

Slepačí vývar so zeleninou a s tymianovými rezancami

Patrik Stupňan
šéfkuchár wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 12. júna 2022
Slepačí vývar so zeleninou a s tymianovými rezancami
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1 ks
600 g
1-2 ks
3 g
Na blanšírovanie:
Rezance:
500 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Sliepku, cibuľu a očistenú koreňovú zeleninu dáme do hrnca, napustíme studenú vodu, pridáme celé čierne korenie a soľ a na malom plameni varíme 6 hodín. Dochutíme korením a bylinkami.

  2. 2

    Tymianové rezance: Múku a vajcia s nakrájaným tymianom a so soľou zmiešame a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme na tenký plát a necháme vysušiť. Potom cesto nakrájame na širšie pásy, uložíme na seba a nakrájame na rezance. Uvaríme.

  3. 3

    Zo surovej koreňovej zeleniny a cukety vykrajujeme pomocou krájača guľôčky, ktoré oblanšírujeme - krátko povaríme, scedíme a schladíme studenou vodou. Zelenina nemá byť rozvarená, ale chrumkavá.

  4. 4

    Vývar podávame s rezancami a oblanšírovanou zeleninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia