Kuracia polievka
Kuracia polievka

Kuracia polievka so zeleninou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 4. mája 2022
Kuracia polievka so zeleninou
Foto: Shutterstock

Kuracia polievka plná vitamínov a minerálov je doslova životobudičom. Pre labužníkov sme bohatú dávku nakrájanej zeleniny spenili na masle.

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 1/2 l
1 ks
1 ks
1 ks
1/3 ks
1/2 ks
1/2 ks
100 g
1 ks
1 PL
2 ks
100 g (široké rezance)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle speníme očistený, na kúsky nakrájaný kaleráb, mrkvu, paštrnák, pór, zeler, karfiol a hrášok. Pridáme na kocky nakrájané mäso. Dochutíme mletým čiernym korením, pridáme bobkový list.

  2. 2

    Zalejeme vlažnou vodou a varíme do zmäknutia asi hodinu. Osolíme podľa chuti.

  3. 3

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Do polievky ich vložíme tesne pred podávaním. Ozdobíme najemno nakrájanou cibuľovou vňaťou.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Obed, Polievky, Večera, Varené

Diskusia k receptu

evanaaa
No, ja by som ani nevarila polievku z kuracích pŕs, sú aj iné časti kuraťa, vhodnejšie na polievku......
1x haji

Zaujímavé video z archívu TV Varecha