Kuracia polievka so zeleninou
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 4. mája 2022
mesačník Varecha, 4. mája 2022
Foto: Shutterstock
Kuracia polievka plná vitamínov a minerálov je doslova životobudičom. Pre labužníkov sme bohatú dávku nakrájanej zeleniny spenili na masle.
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
2 1/2 l |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/3 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
100 g (široké rezance) |
|
Postup
-
1
Na masle speníme očistený, na kúsky nakrájaný kaleráb, mrkvu, paštrnák, pór, zeler, karfiol a hrášok. Pridáme na kocky nakrájané mäso. Dochutíme mletým čiernym korením, pridáme bobkový list.
- 2
Zalejeme vlažnou vodou a varíme do zmäknutia asi hodinu. Osolíme podľa chuti.
- 3
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Do polievky ich vložíme tesne pred podávaním. Ozdobíme najemno nakrájanou cibuľovou vňaťou.
Tiež kuracia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
😊 mňa napadlo skoro to samé 😊