Sviečkovica s blanšírovanou zeleninou a vývarom
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 24. júla 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Hovädziu sviečkovicu očistíme, okoreníme a osolíme. Sprudka ju opečieme z každej strany na rozohriatom olivovom oleji dohneda, po opečení vložíme do rúry rozohriatej na 200 °C asi na 4–6 minút podľa želaného stupňa prepečenia a necháme na teple odležať.
- 2
Hovädzí vývar privedieme do varu a blanšírujeme v ňom nakrájaný kel, po blanšírovani ho ochutíme a necháme v teple, pripravený na podávanie.
- 3
Všetku zeleninu očistíme, nakrájame na rovnaké kúsky a takisto blanšírujeme v tom istom vývare, kým nebude al dente, scedíme a tiež odložíme do tepla. Do vývaru, ktorý sme používali, pridáme bylinky, korenie, bobkový list, hoblinky hľuzovky a redukujeme asi na polovicu, podľa potreby dochutíme soľou a korením.
- 4
Na horúci tanier naaranžujeme nakrájaný pripravený kel, navrch uložíme prekrojenú odležanú sviečkovicu, dookola poukladáme pripravenú zeleninu a podlejeme redukovaným ochuteným vývarom a môžeme dozdobiť hoblinkami hľuzovky.
Tiež hovädzia sviečkovica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu