Teľací vývar so špikovými knedličkami
Kulinární studio MAFRA, 17. apríla 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Klasikou v našich domácnostiach je hovädzí vývar s pečeňovými haluškami. Nechajte sa nahovoriť na zmenu a vyskúšajte delikátny teľací vývar s knedličkami, ktoré dochutíte Zobraziť celý popisKlasikou v našich domácnostiach je hovädzí vývar s pečeňovými haluškami. Nechajte sa nahovoriť na zmenu a vyskúšajte delikátny teľací vývar s knedličkami, ktoré dochutíte špikom z kostí. Za túto sviatočnú polievku zožnete len pochvaly.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
400 g (s odrezkami) |
|
1/2 |
|
5 ks |
|
2 ks |
|
3 vetvičky |
|
|
|
150 g |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
|
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Zo špikových kostí vyberieme špik a odložíme ho. Prázdne špikové kosti vložíme spoločne s teľacími kosťami a odrezkami do hrnca. Pridáme cibuľu, celé čierne korenie, bobkové listy a tymian. Zalejeme asi dvomi litrami studenej vody, osolíme a privedieme do varu. Oheň stiahneme na mierny a varíme asi dve a pol hodiny.
- 2
Knedličky: Toastový chlieb zbavíme kôrky a nakrájame ho na kocky. Chlieb pokropíme mliekom a necháme asi 5 minút postáť. Špik nakrájame nadrobno, zmiešame ho so žĺtkami a s najemno nakrájaným ligurčekom, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme vyžmýkaný chlieb a polohrubú múku. Premiešame a zľahka zapracujeme dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Navlhčenými rukami vytvarujeme z pripravenej zmesi na knedličky malé guľôčky.
- 3
Pripravený vývar (asi 1,2 l) scedíme do nového hrnca. Pridáme na tenké rezančeky nakrájanú očistenú mrkvu, petržlen, zeler, zelené časti póru a privedieme do varu. Špikové guľôčky vložíme do vriacej polievky. Teplotu znížime a varíme na miernom ohni asi 10 minút.
Tiež vývar:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu