Vývar s riasou wakame, pastou miso a mungo klíčkami
Foto: antaly
4-8
porcie
porcie
Postup
-
1
Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kusy, cibuľu necháme v celku. Všetko dáme do hrnca a zalejeme vodou.
- 2
Pridáme soľ, korenie, nové korenie, bobkový list a uvaríme vývar. Ja ho varím tak 4 hodiny.
- 3
Keď máme vývar hotový, vyberieme všetku zeleninu a odložíme ju nabok, budeme ju potrebovať neskôr.
- 4
Do vývaru dáme hrášok, riasu wakame a sklenené rezance a varíme ešte takých 5-10 minút.
- 5
Po odstavení pridáme do hrnca pastu miso zmiešanú s troškou vody a poprípade ešte dochutíme soľou.
- 6
Hotovú polievku naservírujeme a doplníme nakrájanou zeleninou a mungo klíčkami, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu