Kačací vývar s drobmi, so zeleninou a s lokšou
Róbert Hudák
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 14. októbra 2020
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 14. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Do veľkého hrnca nalejeme vodu, pridáme umyté a očistené kačacie krky a kačacie žalúdky, očistenú zeleninu – mrkvu, zeler a petržlen. Z každej zeleniny si necháme kúsok na zeleninové julienne - na tenké prúžky nakrájanú zeleninu uvaríme extra, aby sa nerozvarila.
- 2
Pridáme všetky koreniny, celú cibuľu a strúčiky cesnaku. Privedieme k varu a pomaličky na miernom ohni varíme zakryté pokrievkou 4 až 5 hodín.
- 3
Lokše opečieme na panvici s trochou masti. Potom ich nakrájame na tenké pásiky. Hotový vývar servírujeme s nakrájanou opečenou lokšou, pridáme uvarené nakrájané žalúdky, uvarené zeleninové julienne a nakoniec nakrájanú petržlenovú vňať.
Tiež vývar:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu