Kapustová polievka
Kapustová polievka

Veľkonočná juška fotorecept

bynaty - fotkabynaty, 25. februára 2023
Veľkonočná juška (fotorecept)
Foto: bynaty

Na Veľkú noc asi každý z nás obvára údené mäsko a klobásky v hrnci. A samozrejme je škoda ten vývar vyliať. Preto naše babky Zobraziť celý popisNa Veľkú noc asi každý z nás obvára údené mäsko a klobásky v hrnci. A samozrejme je škoda ten vývar vyliať. Preto naše babky vymysleli takýto geniálny recept. Od dverí k dverám sa určite líši. Kľudne si aj vy môžete niečo odobrať alebo pridať podľa chuti. Príjemné varenie a dobrú chuť praje Naty.

20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400-500 g
2-3 ks
1/2 ks
200 g
3 ks
2-4 PL
200 g




Postup

  1. 1

    Najprv v hrnci s vodou uvaríme údeniny, ktoré potom z vývaru vyberieme. Nakrájame si zatiaľ zemiaky na kocky, kyslú kapustu na menšie a cibuľu na drobno.

    Veľkonočná juška (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky a kyslú kapustu pridáme do vývaru v hrnci a varíme. Podľa chuti okoreníme, ja som použila jeden bobkový list, jednu guličku nového korenia, a 6 guličiek celého čierneho korenia.

  3. 3

    Keď bude všetko skoro uvarené, pripravíme zápražku, ktorou polievku zahustíme (ak však nechcete, polievku zahusťovať nemusíte). Opražíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu, speníme do zlatista a pridáme 1 ČL červenej mletej papriky. Za stáleho miešania pridáme do polievky. Múku rozmiešame s vodou a podľa potreby a chuti si polievku zahustíme.

    Veľkonočná juška (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polievku necháme povariť ešte aspoň 5 min. Dochutíme. Ja mám rada kyslejšiu, tak som si pridala ešte šťavu z kyslej kapusty. A nakoniec si jednu kyslú smotanu rozmiešame s vývarom, ktorý si odoberieme z polievky, rozmiešame, aby neboli hrudky a vlejeme naspäť do hrnca.

    Veľkonočná juška (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    HOTOVO. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ešte som takú polievku nevarila, ale v bode č.3 si pripravíme si zápražku....tak podľa mňa opražená cibuľka na masle s paprikou nie je zápražka. Načo potom dávať zvlášť tú vodovú zátrepku s múkou, nemala sa múka dať do tej opraženej cibuľky a tak popražiť? A ak už len zátrepka, 5 minút na jej prevarenie nestačí, keď, tak aspoň tých 10......Inak, aj by som ju skúsila, recept sa mi páči, ale po mojom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia