
Nadýchaný perník
Všechny suché ingredience dobře promícháme. Zvlášť smícháme mléko s vejci, medem, olejem, pak...

Hovädzí steak s pečenými zemiakmi a cherry paradajkami
Šťavnatý steak na masle a rozmaríne so sladkými cherry paradajkami a ako príloha chrumkavé opekané zemiaky.

Plnená panenka podľa Karin Majtánovej
V tomto videu nám moderátorka Karin Majtánová, pripravila rolády z bravčovej panenky s dvoma plnkami a...

Krémová polievka z tekvice hokkaido
Hustá krémová polievka z tekvice hokkaido s kyslou smotanou a tekvicovými semiačkami vás určite v chladné večery...

Pečené brambory
Syrové brambory oškrábeme, kdo má rád se slupkou řádně vydrhne a slupku nechá. Do brambor...

Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kýtu (stehno) vykostíme a kosti dáme vařit na vývar. Maso prošpikujeme, osolíme, posypeme tymiánem...

Losos podľa Zory Czoborovej
Kvalitná a vyvážená strava je hlavným faktorom pri starostlivosti o zdravie. Losos obsahuje viac ako 60 % bielkovín a možno aj preto je tak obľúbený pri zdravom stravovaní. Pozrite sa, ako ho pripravuje Zora Czoborová....

Plnené bravčové mäso
Rýchle jedlo z jedného pekáča. Nenáročna príprava, ktorú zvláda aj začiatočník.

Vcelku pečená bravčová krkovička
Na posledný deň v roku také jednoduché jedlo z bravčovej krkovičky.

Morčacie prsia so sušenými paradajkami
Morčacie prsia prešpikujeme sušenými paradajkami, ochutíme soľou, čiernym korením a dáme piecť asi na 40 minút.

Vianočná orechová torta bez múky podľa veľmi starého receptu
Na Varecha.sk si občas uložím recept, pretože vždy, keď potrebujem, neviem nájsť ten správny papier s receptom....

Pagáče a buchty z cukrovej repy s makom
Tento recept mám po starkej, nie je v ňom žiadne maslo, mlieko ani vajcia. To je všetko od čoho ostanú pagáče tvrdé....

Hus s gaštanovým krémom a so zelerovým šalátom
Do očistenej husi dobre vmasírujeme soľ spolu s rascou a necháme ju odstáť do druhého dňa. Potom...

Výborný kapor na víne a cesnaku
Tak trocha začínam trénovať na Vianoce... Nemusí byť každý rok klasický vyprážaný kaprík, treba vyskúšať aj iné chute....

Žemlička bao s bravčovým mäsom a guacamole
Bao žemle: Všetky suché suroviny zmiešame v mixéri s nadstavcom (miesič cesta), pomaly pridávame horúcu vodu a...

Bataty zapečené s marshmallows
Bataty (alebo sladké zemiaky), sú svojou prirodzenou chuťou predurčené k rôznym dezertom. V spojení s...

Pečený pstruh na masle s orechovou kôrkou
Taký jednoduchý oddychový sobotný obed. Pečený pstruh na masle a do otvorov som plnila drvené orechy....

Gaštanový koláč podľa Kristíny Nemčkovej
Tiež poznáte gaštanové pyré ako „klasiku so šľahačkou“? Aj v tomto recepte ju nájdete. No trochu...

Cheesecake podľa Alexandry Wagner
Tento najobľúbenejší cheesecake foodblogerky Alexandry Wagner nielen krásne vyzerá, ale je aj plný chuti a ovocia....

Tekvicová nátierka so syrom feta
Z tekvice odstránime semienka, dužinu nakrájame a pečieme pri 180 °C 20–25 minút, necháme vychladnúť.

Pečená dýně hokkaido s plísňovým sýrem
Dýni omyjeme a překrojíme na půlky, vydlabeme a každou půlku ještě překrojíme. Dílky pokapeme olivovým...

Kurča s plnkou z tekvice, orechov a zo zeleru
Koreniny na kurča zmiešame s olejom, pretlačeným cesnakom a necháme odstáť, kým pripravíme plnku.

Pohánka s červenou fazuľou a maslovou tekvicou
Maslovú tekvicu ošúpem, pokrájam a uložím na plech s papierom na pečenie. Pokvapkám olivovým olejom,...

Bôčik plnený tekvicovo-slaninkovou zmesou
Marináda na bravčový bôčik: Všetky suroviny v mixéri rozmixujeme najemno. Necháme odstáť, kým pripravíme plnku.

Výborné morčacie mäso z jedného pekáča
Aj tento recept patrí už niekoľko rokov do mojich TOP 10 receptov. Pred pár rokmi som na tento recept natrafila už ani neviem kde a odvtedy ho robievam....

Sušienky „Brutti ma buoni“
Príprava krému: Zmiešajte ricottu s mliekom, škoricou, cukrom a medom. Všetky ingrediencie spolu dobre...

Bochníky s ricottou a so šunkou
Z vyvaľkaného lístkového cesta vykrojíme 8 koliesok. Do stredu štyroch z nich umiestnime šunku a lyžičku Ricotty Galbani....