
Plnené bravčové mäso
Rýchle jedlo z jedného pekáča. Nenáročna príprava, ktorú zvláda aj začiatočník.

Vcelku pečená bravčová krkovička
Na posledný deň v roku také jednoduché jedlo z bravčovej krkovičky.

Morčacie prsia so sušenými paradajkami
Morčacie prsia prešpikujeme sušenými paradajkami, ochutíme soľou, čiernym korením a dáme piecť asi na 40 minút.

Vianočná orechová torta bez múky podľa veľmi starého receptu
Na Varecha.sk si občas uložím recept, pretože vždy, keď potrebujem, neviem nájsť ten správny papier s receptom....

Pagáče a buchty z cukrovej repy s makom
Tento recept mám po starkej, nie je v ňom žiadne maslo, mlieko ani vajcia. To je všetko od čoho ostanú pagáče tvrdé....

Hus s gaštanovým krémom a so zelerovým šalátom
Do očistenej husi dobre vmasírujeme soľ spolu s rascou a necháme ju odstáť do druhého dňa. Potom...

Výborný kapor na víne a cesnaku
Tak trocha začínam trénovať na Vianoce... Nemusí byť každý rok klasický vyprážaný kaprík, treba vyskúšať aj iné chute....

Žemlička bao s bravčovým mäsom a guacamole
Bao žemle: Všetky suché suroviny zmiešame v mixéri s nadstavcom (miesič cesta), pomaly pridávame horúcu vodu a...

Bataty zapečené s marshmallows
Bataty (alebo sladké zemiaky), sú svojou prirodzenou chuťou predurčené k rôznym dezertom. V spojení s...

Pečený pstruh na masle s orechovou kôrkou
Taký jednoduchý oddychový sobotný obed. Pečený pstruh na masle a do otvorov som plnila drvené orechy....

Gaštanový koláč podľa Kristíny Nemčkovej
Tiež poznáte gaštanové pyré ako „klasiku so šľahačkou“? Aj v tomto recepte ju nájdete. No trochu...

Cheesecake podľa Alexandry Wagner
Tento najobľúbenejší cheesecake foodblogerky Alexandry Wagner nielen krásne vyzerá, ale je aj plný chuti a ovocia....

Tekvicová nátierka so syrom feta
Z tekvice odstránime semienka, dužinu nakrájame a pečieme pri 180 °C 20–25 minút, necháme vychladnúť.

Pečená dýně hokkaido s plísňovým sýrem
Dýni omyjeme a překrojíme na půlky, vydlabeme a každou půlku ještě překrojíme. Dílky pokapeme olivovým...

Kurča s plnkou z tekvice, orechov a zo zeleru
Koreniny na kurča zmiešame s olejom, pretlačeným cesnakom a necháme odstáť, kým pripravíme plnku.

Pohánka s červenou fazuľou a maslovou tekvicou
Maslovú tekvicu ošúpem, pokrájam a uložím na plech s papierom na pečenie. Pokvapkám olivovým olejom,...

Bôčik plnený tekvicovo-slaninkovou zmesou
Marináda na bravčový bôčik: Všetky suroviny v mixéri rozmixujeme najemno. Necháme odstáť, kým pripravíme plnku.

Výborné morčacie mäso z jedného pekáča
Aj tento recept patrí už niekoľko rokov do mojich TOP 10 receptov. Pred pár rokmi som na tento recept natrafila už ani neviem kde a odvtedy ho robievam....

Sušienky „Brutti ma buoni“
Príprava krému: Zmiešajte ricottu s mliekom, škoricou, cukrom a medom. Všetky ingrediencie spolu dobre...

Bochníky s ricottou a so šunkou
Z vyvaľkaného lístkového cesta vykrojíme 8 koliesok. Do stredu štyroch z nich umiestnime šunku a lyžičku Ricotty Galbani....

Biele tiramisu
Rozpustite bielu čokoládu vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešajte s...

Pečené bandurky so zeleninou
Jesenné dni a chlad v byte. Tak som zapla rúru a aspoň v kuchyni bolo teplo...

Tvarohové buchty
Když má člověk diabetes tak jako na potvoru mívá chutě na sladké, i když to nesmí. Tak sem tam upeču něco tak, aby jsme si pochutnali a přitom moc nehřešili...

Červené muffiny
Príprava sladkej omáčky: Do hrnca s vodou pridajte cukor a vanilkový struk. Varte spolu dokiaľ sa cukor úplne...

Hruškovo-čokoládová torta
Hrušky ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Žĺtky oddeľte od bielkov a vo veľkej mise zmixujte...

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...

Ružičkový kel s prosciuttom
Ružičkový kel som úspešne pestoval na zložitej pôde „slávnej“ košickej Furče....

Pečená zelenina alebo Ratatouille č.2
Toto je jednoduchá príprava pečenej zeleniny na spôsob ratatouille. U nás často používaná ako príloha k...

Sumček v slaninke s hlivovým paprikášom
Očistené filety sumčeka obalíme do pancetty a vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C asi na 12 minút....

Vepřová roláda s olivami
Pečeni (karé, pozn. red. ) rozřízneme tak, aby vznikl plát, přes folii ho...