Bravčová pečeň
Bravčová pečeň

Bravčová pečeň so zemiakovými lievancami

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurantu 70 v Ostrove, 21. mája 2020
Bravčová pečeň so zemiakovými lievancami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

500 g
4 ks
Zemiakové lievance:
600 g
100 g
3 ks
70 g
50 g
Slaninová pena:
100 g
50 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiakové lievance: Očistené zemiaky uvaríme, pretlačíme, pridáme žĺtky, soľ, korenie, na drobno nakrájanú orestovanú slaninu, škrob, roztopené maslo a z bielkov vyšľahaný sneh. Premiešame a na panvici s olejom pečieme lievance z oboch strán do zlata.

  2. 2

    Slaninová pena: Nakrájanú údenú slaninu zľahka opečieme, zalejeme vývarom a smotanou, krátko povaríme. Necháme chvíľu vychladnúť, precedíme do šľahačkovej fľaše, naplníme plynom z bombičky a dobre zatrasieme.

  3. 3

    Pečeň: Bravčovú pečeň nakrájame na tenké plátky, aj s jablkami ju opečieme na oleji, osolíme, okoreníme, pridáme trochu majoránu. Keď je pečeň hotová a jablká sú skaramelizované, pridáme maslo.

  4. 4

    Pečeň prekladáme na tanieri lievancami a jablkami, nastriekame z fľaše penu a dozdobíme brusnicami.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Vnútornosti, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Jesenné, Zimné, Oprážané

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobré, až na tú penu....neviem, čo mi prippomína.
haji
@evanaaa (21.5.2020 18:54)
Hezky, Eva! No ona sa tá pena, jak je tu někdy zvykem, "kapku" nepovedla... Bez peny by to bylo tip top!
radox1
@evanaaa (21.5.2020 18:54)

vola sa to espuma.keby dal 2 bombicky,bola by taka,aka mala byt.
marienka44
Majoránka sa pridáva až do odstaveného jedla, bez varenia. Aby sa zachovali jej účinky.