Bravčová pečeň so zemiakovými lievancami
šéfkuchár a majiteľ Restaurantu 70 v Ostrove, 21. mája 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
500 g |
|
4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zemiakové lievance: | |
600 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
70 g |
|
|
|
|
|
|
|
50 g |
|
Slaninová pena: | |
100 g |
|
50 g |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Zemiakové lievance: Očistené zemiaky uvaríme, pretlačíme, pridáme žĺtky, soľ, korenie, na drobno nakrájanú orestovanú slaninu, škrob, roztopené maslo a z bielkov vyšľahaný sneh. Premiešame a na panvici s olejom pečieme lievance z oboch strán do zlata.
- 2
Slaninová pena: Nakrájanú údenú slaninu zľahka opečieme, zalejeme vývarom a smotanou, krátko povaríme. Necháme chvíľu vychladnúť, precedíme do šľahačkovej fľaše, naplníme plynom z bombičky a dobre zatrasieme.
- 3
Pečeň: Bravčovú pečeň nakrájame na tenké plátky, aj s jablkami ju opečieme na oleji, osolíme, okoreníme, pridáme trochu majoránu. Keď je pečeň hotová a jablká sú skaramelizované, pridáme maslo.
- 4
Pečeň prekladáme na tanieri lievancami a jablkami, nastriekame z fľaše penu a dozdobíme brusnicami.
Tiež bravčová pečeň:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Hezky, Eva! No ona sa tá pena, jak je tu někdy zvykem, "kapku" nepovedla... Bez peny by to bylo tip top!
vola sa to espuma.keby dal 2 bombicky,bola by taka,aka mala byt.